promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország első, mindenkit verünk ebben Európában, végre valami jó hír
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden európai országot verünk, szívmelengető statisztika.

Magyarország alapvetően egy kis országnak számít Európán belül, ezért meglehetősen ritka, amikor bármilyen statisztikában is első helyre kerülünk. Ez nem azt mutatja, hogy a magyarok nem lennének jók valamiben, vagy akár azt, hogy semmiben nem vagyunk jók, egyszerűen csak arról van szó, hogy mivel kis ország vagyunk, kicsik a lehetőségeink is.

Sajnos az elmúlt években inkább politikailag és gazdaságilag negatív okokból mondogatták a nevünket az élmezőnyben, ráadásul a magyar válogatott az Európa-bajnokság sem sikerült jól, ezért nem tudtuk ott sem javítani a hírnevünket. Van azonban egy nagyon érdekes statisztika, amiben elsők vagyunk, ez pedig sokat el is árul a magyar népről.

Egy, a Statista és a Carocat.eu által közösen készített térkép alapján, ugyanis a magyarok a legnagyobb macskatartók, 1000 magyarra ugyanis 236 házi cica jut, amellyel az első helyen vagyunk Románia (222) és Szlovénia (21) előtt. Az élmezőnybe még a Balti országok (Litvánia 215, Észtország 214, Lettország 211), valamint Franciaország (209) került.

A lista végén Törökország szerepel mindössze 43-mal, de az olaszok (55) és az írek (66) is meglehetősen alacsony arányban tartanak macskát. Törököknél ugyanakkor érdemes megjegyezni, ezt pedig a Reddit is kihangsúlyozta, hogy bár valóban nem sok a házi macska, viszont nagyon sok a kóbor, utcai macska, akiket viszont rendszeresen etetnek és úgy foglalkoznak velük, mintha a sajátjaik lennének.

Jól látható a térkép alapján, hogy főként a Közép-Kelet Európai régió az, ahol nagyon szeretik az emberek a cicákat, ezt pedig az ember személyesen is tapasztalja: szinte mindannyiunknak van egy olyan vidéki rokona vagy kedves barátja, akinek a háza körül legalább 2-3 cica van. A magyar alapvetően állatszerető nép, amit mutat az is, hogy mennyire sokan tartanak macskákat.

Hogy is lehet nem szeretni a macskákat? Mindennap örömet tudnak okozni a gazdájuknak, és sosem hagyják azt, hogy az ember unatkozzon. Ha esetleg valaki nem hinné ezt el, szkeptikus ezzel kapcsolatosan, annak itt hagyjuk az alábbi videóösszeállítást, amelyből kiderül, hogy a macskák bizony az ember mindennapját csodálatosabbá teszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás