promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló hazugságot írtak Magyarországról Amerikában, utána jóvátették a bűnüket
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magyarországot a második világháborúban is megcsonkították, komoly drogcsempészet van nálunk, és szuperbűnözőket tartunk fogva a valamiért hozzánk került pozsonyi börtönben.

Magyarországgal elég mostohán bántak korábban a Marvel képregényekben, ugyanis sokkoló hazugságokat írtak le bennük. A Marvel írói mindig is arra törekedtek, hogy a szuperhőstörténeteik úgy helyezkedjenek bele a való világba, hogy mellette létrehozzanak egy alternatív univerzumot is, így fordulhatott elő, hogy Magyarországtól nem csak az első, de a második világháború után is jelentős területeket csatoltak el.

A Marvel képregények egyik történetében olvasható, hogy a hidegháború alatt igazán népszerűek voltak az amerikaiak szemében az egzotikusan ismeretlen közép- és kelet-európai országok, mint Latveria és Symkaria, amikhez Magyarországnak is elég sok köze van, ugyanis kis hazánktól csíptek el annyi területet, hogy elhelyezhessék Európa térképén a sosem létezett országocskákat, amik a szuperbűnözés melegágyai voltak. Ezek közé tartozott Carnelia is, ami északkeleti szomszédunkká vált a Marvel történeteiben; tulajdonképpen a képregényekben ez volt a drogcsempészet és a pénzmosás Mekkája.

Ugyan az alábbi térképről lehagyták ezt az aprócska országot, de az jól látszik, hogy Magyarország területe mennyivel lett kisebb a mostanihoz képest, és hogy tőlünk délkeletre helyezkedik a fentebb említett Latveria és Symkaria.

(Fotó: Geekz)

Aztán később, 2012-ben megjelent a Secret Avengers (magyarul: Titkos Bosszúállók) című képregény, amiben az egyik ilyen kitalált ország, Latveria nem csak Magyarországtól, de Romániától is jelentős területeket csípett le a második világháborúban, ezáltal délkeleten ők lettek a közvetlen szomszédaink. Ez azért történhetett így, mert egyszer, Fátum doktor távollétében magyar katonák megpróbálták kiterjeszteni a doktor birodalmát azzal, hogy bekebelezik a környező területeket - ez indokolja egyébként azt, hogy a latveriai lakosok között a harmadik legtöbbet beszélt nyelv a magyar.

Ehhez tartozó érdekesség, hogy a Marvel világában van még két olyan kitalált ország, aminek hivatalos nyelvei között szerepel a magyar: az egyik Symkaria, a másik pedig Transia - utóbbi Havasalföld része volt, de önállósodott, amikor Romániába olvadt.

Itt egyébként eléggé törve beszélik a magyart - vagy csak a képregény írói nem beszéltek senkivel, aki valóban beszéli a magyart, mert így eléggé értelmezhetetlen az egész szöveg.

(Fotó: Geekz)

A Marvel képregények szerint kis hazánkban gyakoriak a vámpír- és vérfarkastámadások, komoly drogcsempészet van nálunk, emellett a démonimádásra is fogékonyak vagyunk. Nevezetességeink között pedig további hatalmas hazugság olvasható, ugyanis a budai vár és a Vajdahunyad vára mellett felsorolja még a pozsonyi börtönt is, ahol a fokozottan veszélyes szuperbűnözők vannak bezárva.

Szóval tényleg eléggé mostohán bánt Magyarországgal a Marvel világa, de később jóvátették a bűnüket azzal, hogy a világ legszebb városának nevezték az egyik képregényükben Budapestet. Az Uncanny X-men egyik későbbi számában ugyanis Fantomex a saját klónjával kokettál Budapest egyik lebegő éttermében, ahonnan tökéletesen rálátni a Lánchídra, a Dunára, és a Parlamentre; ekkor mondja azt a klónjának:

„Meg akartam mutatni a világ legszebb városát a világ legszebb nőjének”.

(Forrás: Geekz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás