promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörűen beszélnek magyarul a Vasember egyik jelenetében, de a hazai Marvel-rajongók ebből semmit sem vettek észre
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tudtad, hogy van egy jelenet az első Vasember-filmben, amiben magyarul beszélnek a szereplők? Ha magyar szinkronnal láttad csak a filmet, akkor biztos nem tudtad.

Kétségtelen, hogy a magyar a világ egyik legnehezebb nyelve, de egyben a legszebb is. A filmtörténelem során több amerikai produkcióban is hallhattuk már, ahogy egy-egy hollywoodi sztár kicsiny országunk anyanyelvén próbál a legjobb tudása és tehetsége szerint elmondani pár szót vagy mondatot. Sylvester Stallone például az 1978-as F.I.S.T-ben (magyarul: Ö.K.Ö.L) szólalt meg így:

„Beszélsz magyarul?”

- hangzik el igazán gyönyörűen a színész szájából.

Sir Anthony Hopkins is megpróbálkozott egyszer az anyanyelvünkkel, mégpedig a 2011-es A rítus című horrorban, amit nem mellesleg Magyarországon forgattak. Hopkins mindössze három szót mormog el a filmben magyarul, de azóta is libabőrözünk tőle, hiszen mégiscsak a világ egyik legjobb színészóriása szólalt meg a nyelvünkhön.

„Szerelmem. Virágom. Gyönyörűségem”

- hallható a filmben.

Az említett két példát azonban elég sokan ismerik, de talán most tudunk mondani olyat, ami abszolút újdonságént tud szolgálni egyeseknek. Azt tudtátok például, hogy a 2008-as Vasember-ben is van egy jelenet, amiben magyarul beszélgetnek a szereplők? Bizony, amikor Tony Stark a magukat "Tíz Gyűrű"-nek nevező terroristacsoport fogságába esik, összeismerkedik Ho Yinsennel, akivel közösen megépítik azt a páncélt, amivel Tony meg tud szökni fogvatartóitól.

Abban a jelenetben, mikor Tony és Yinsen már a szökés előtt állnak, a terroristák kérdőre vonják őket, hogy mit csinálnak.

„Terrorista: Kezeket fel!

Tony: Say something! (Mondjon valamit!)

Yinsen: He's speaking hungarian. I don't... (Magyarul beszél, én nem...)

Tony: Speak hungarian! (Beszéljen magyarul!)

Yinsen: Egy perc! Egy perc!

Terrorista: Gyere ide azonnal! Mi folyik odabent? Kezeket fel!”

- eredeti nyelven ez a párbeszéd hangzik el a szóban forgó jelenetben - sajnos Robert Downey Jr-tól nem hangzik el semmi a nyelvünkön.

Ehhez képest mit mondanak a magyar szinkron szerint, milyen nyelven beszél a terrorista? Lengyelül. Viszont elmondhatjuk magunkról, hogy mi magyarok is bekerültünk valamilyen formában a Vasember 1. részébe; abba a filmbe, amivel megkezdte világuralomra törő útját a Marvel Filmes Univerzum.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás