promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Puzsér odapörkölt az RTL-nek Majka miatt, fontos bejelentést tett a saját jövőjéről: a saját munkaadóját sem kímélte

Puzsér odapörkölt az RTL-nek Majka miatt, fontos bejelentést tett a saját jövőjéről: a saját munkaadóját sem kímélte

Borítókép:  Profimedia/Trenka Attila
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Soknak bizonyult a pofonbotrány a kritikus számára, itt a bejelentés.

Puzsér Róbert publicista, író és kritikus bejelentette, hogy hónapokra Ázsiába vonul a feltöltődés, elvonulás reményében – szemlézte a Magyar Hang interjúját a Média1. Ezen felül komolyan odaszúrt az RTL vezetőségének is, amiért nem ítélték Majka kommentjét az Ábrahám Róberttel kapcsolatos pofonbotrány ügyében. Azahriah-t leszámítva mondjuk kevés celeb van, aki ezt elítélte.

Puzsér az elmúlt hetek során olyannal került be a nyilvánosság középpontjába, ami munkásságát ismerve a legkevésbé sem volt kényelmes neki: egy olcsó bulvársztorival. Évek óta tartó üzengetést követően ugyanis Ábrahám Róbert, a Pesti Srácok publicistája nyilvános helyen arcon ütötte, ami komoly felzúdulást okozott az interneten.

Puzsérnak és Ábrahámnak más sztorijai vannak az esetről, előbbi állítása szerint ököllel ütötték arcon, utóbbi állítása szerint csak egy pofon csattant el. Sokaknak megvolt a véleménye a helyzetről, köztük Majkának is, akivel már régebb óta áll vitában a kritikus, aki az ózdi rapper közéleti szerepét kritizálta többször.

Majka a pofonbotrány után olyan posztot osztott meg, ami gyakorlatilag egy „nyilvános kiröhögése” volt Puzsérnek az eset miatt, elmondása szerint ez már nagyon érett a kritikusnak. Azahriah ez miatt erősen beleszállt a rapperbe, most pedig Puzsér sérelmezte azt, hogy az RTL nem tett ezzel kapcsolatban semmit.

Puzsér szerint a kereskedelmi csatorna nem avatkozott közbe, amikor Majka Ábrahám tettét támogató kijelentéseket tett, a véleménynyilvánítás szabadságának részeként értelmezte azt, és nem ítélték el az erőszak bármilyen formáját. Mint fogalmazott:

„Ez a hozzáállás, amely nem tesz különbséget a verbális és a fizikai erőszak között, a közéleti diskurzus romlásához vezet, és súlyos következményekkel járhat a társadalom egészére nézve”

Puzsér a saját munkaadójába, a Spirit FM-be is beleszállt, amely szerinte nem nyújtott vele kapcsolatban megfelelő szolidaritást az ügyben. Németh S. Szilárddal, a csatorna elnökével kapcsolatosan elmondta, hogy szerinte ő azonos szintre helyezte a verbális gúnyiratot és a fizikai erőszakot, amelyet a kritikus problematikusnak tart, mert ez a hozzáállás a véleménynyilvánítás szabadságát relativizálja.

A publicista ebben az interjúban jelentette be azt is, hogy a közeljövőben hosszabb időre visszavonul a nyilvánosságtól, kiégettnek érzi magát és pihenésre van szüksége. Mint fogalmazott, érzése szerint a média és a közélet egyre toxikusabbá válik és ezért szükségesnek tartja, hogy távolságot tartson ettől a környezettől, amíg újra energikusnak érzi magát.