promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megéri az országhatáron túl vásárolni? Ilyen meglepő különbségek vannak a legnépszerűbb termékek árában
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan megfontolják, hogy inkább átruccanjanak a határon, hogy olcsóbban vásároljanak be, de jó stratégia ez?

Infláció, reálbér, átlagfizetés – fogalmak, amik az elmúlt években már annyiszor elhangzottak, hogy átlagemberként is pénzügyminiszternek érezhetjük magunkat, akiknek a saját államháztartását kell kordában tartani a fokozódó nehézségek ellenére.

Mit csinál ilyenkor az élelmes magyar ember? Megpróbál minél többet spórolni, ott megfogni a költségeken, ahol csak lehet. Persze ilyenkor jönnek az okos megmondások, hogy kérjenek fizetésemelést, váltsanak jobban fizető munkára, ám ez nem olyan egyszerű, az ország egyes részeiben ugyanis a hangzatos átlagbér ellenére is sokan kis pénzből élnek, ami már a válság előtt is csak éppen-éppen elegendőnek bizonyult.

A határszélen élők nem véletlenül igyekeznek kihasználni minden alkalmat arra, hogy esetleg a határon túl valamit megfogjanak olcsóbban. Ha benzinárban megéri átmenni, akkor miért ne, gondolják sokan, és a közvélemény vélekedése is sokszor erre ösztökéli a spórolni vágyókat. Ez olcsóbb itt, az olcsóbb ott, átjárnak a magyarok Romániába, Horvátországba, Szlovákiába – hallhatjuk gyakran.

De valóban így van ez? Sokan próbáltak már rá választ keresni, méghozzá különböző eredményekkel, most éppen egy YouTuber tette ezt meg, és meglátogatott a határ egyik, illetve másik oldalán egy népszerű diszkontot.

Ami az árakat illeti, bizony vannak különbségek. De bármilyen hihetetlen is, inkább a magyar oldal felé billen a mérleg, ám persze vannak olyan termékek is, melyek a szlovákoknál szerezhetők be kedvezőbb áron. De hogy ezért érdemes-e felkerekedni?

Csak néhány példa: a sajt és a vaj jóval olcsóbb Magyarországon, az alma, a bébiétel és a tészta viszont Szlovákiában kedvezőbb árú. Persze nem törvényszerű, hogy mindenütt ilyen árak vannak, ám a határközeli üzletek vélhetően nem véletlenül kombinálnak úgy, hogy ne nagyon érje meg átmenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás