promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így trükköznek hazánkban a benzinnel – a spórolás miatt még ezt is bevállalják
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A benzin csak tovább drágult hazánkban, így érdemes alaposan megnézni, hogy hol tankolunk, de vannak más trükkök is.

Anno tavaly decemberéig élvezhették az autósok a benzinárstopot. Elképesztő is belegondolni, hogy anno a hatósági áras üzemanyag miatt 480 forintért juthattunk hozzá a benzinhez literenként.

A benzinkut.info honlapján azért szépen látszik, hogyan alakulnak most az üzemanyagárak Magyarországon. Azért van néhány kisebb kút, ahol nagyjából 600 forint környékén tankolhatunk, de ezekből vajmi kevés van az országban. Ha persze éppen arra járunk, akkor érdeme ott teletankolni a gépjárművünket.

Szerdán hét-hét forinttal emelkedett az üzemanyagok nagykereskedelmi ára, de tegnap, azaz pénteken is érkezett egy drágulás. Itt most csak a benzin beszerzési ára emelkedett, aminek mértéke literenként öt forint. Két hónap alatt 86 forinttal drágult a gázolaj, majd így 65 forinttal pedig a benzin.

Az RTL híradónak elemzők nyilatkoztak arról, hogy mi várhat ránk pontosan. Hozzátették, hogy ez az egész külső tényezők miatt van, épp ezért nem várható javulás. Januártól a kormány által bejelentett jövedékiadó-emelés több mint 40 forintos további emelkedést, vagyis stabil 700 forintos literenkénti árat hozhat. A kormány kiemelte, hogy a jövedéki adót az Európai Uniós szabályok miatt kell emelni.

A magyar ember mindig is leleményes volt, szóval megpróbálnak trükközni, ahol tudnak. Az ATV híradó számolt be róla, hogy rengeteg autós úgy igyekszik spórolni, hogy a környező országokba jár át tankolni.

Horvátországban most nagyjából hetven-nyolcvan forintot lehet spórolni egy liter üzemanyagon. Sokan tankolják meg az autóikat Romániában, ahol akár 100 forinttal is olcsóbb lehet a benzin. Kacsándi Zsolt vállalkozó már régóta jár át például a szomszédos országba, de azért hozzátette, hogy ott is volt drágulás, így azt sehol sem lehet megúszni.

Ez akár jó spórolási módszer is lehet egy darabig, de azt is nézni kell, hogy mennyit eszik az autónk, valamint mennyire van időnk ilyenre. Szóval azok járnak jól igazán, akik a határ közelében laknak, vagy tudnak egy kis kitérőt tenni utazás közben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás