promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó változás a benzinkutakon, újabb csapást kell elviselniük az autósoknak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az autósok egy része örülhet, de sokan bosszankodni fognak.

A spórolás korszakát éljük, hiszen képesek vagyunk a szokásos nagybevásárlás során akár átmenni egy másik boltba is, ha ott éppenséggel akciós a kedvenc termékünk. Ezzel nincs is semmi baj, manapság egész természetes jelenségnek számít, de sajnos vannak olyan esetek, amikor erre nem nagyon van lehetőség – vagy legalábbis jóval kötöttebb az ember keze, mivel nem zsemléről, tejről vagy felvágottról van szó.

Az autósok általában félve figyelik a híreket hétfő és szerda magasságában, hogy hogyan is fog változni az üzemanyag ára. Hol a benzin, hol a gázolaj literenkénti átlagára emelkedik, manapság kifejezetten ritka, amikor valamelyik stagnál, vagy esetleg olcsóbb lesz. Pár az a pár forint is rengeteget tud számítani a jelenlegi gazdasági körülmények között, így érthető, ha valaki érzékenyebb ezzel kapcsolatban.

Most megérkeztek az új adatok, amik alapján augusztus 18-tól, azaz péntektől ismét drágulásra számíthatnak a magyar autósok – legalábbis egy bizonyos részük, ugyanis most lesznek olyanok, akiket elvileg megkímélt az áremelkedés.

A Holtankoljak információi szerint augusztus 18-tól emelkedni fog a benzin literenkénti átlagára. Egészen pontosan bruttó 5 forinttal fog drágulni elvileg, vagyis péntektől a 95-ös benzint átlagosan 641 Ft/literért lehet megvásárolni a hazai töltőállomásokon. Viszont van a rossz hír mellé egy jó hírünk is, ugyanis a gázolaj ára most kivételesen nem változik, vagyis továbbra is átlagosan 645 Ft/literért árulják majd a benzinkutakon.

A benzin esetében egy viszonylag kisebb, de így is mondhatni aggasztó drágulásról beszélhetünk, hiszen az utóbbi hetekben megesett, hogy ennél jóval nagyobb volt az áremelkedést. Az még egyelőre kérdéses, hogy mit hoz a jövő, így benne van a pakliban, hogy jövő héten végre lejjebb kúsznak az árak, de persze ezt még nem lehet előre tudni – de reménykedhetünk a legjobbakban.

Itt lehet megtekinteni egy érdekes videót azzal kapcsolatban, hogyan lehet spórolni az üzemanyagon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás