promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
KRESZ kiskapu: rengetegen nem tudják, hogy szabályosan parkol-e ez az autó, de most mindenről lerántjuk a leplet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan vakarják a fejüket, hogy van-e ilyen parkolási kiskapu a KRESZ-ben, vagy sem.

Aki már túl van a KRESZ-vizsgán, vagy éppen készül rá, az nagyon jól tudja, hogy rengeteg trükkös kérdéssel tudnak minket behúzni a csőbe, és olykor a válaszok is el tudnak minket bizonytalanítani. Közben ilyenkor mindig felhívjuk a türelmet, hogy nyáron a sofőrök legyenek kicsit türelmesebbek a tanulóvezetőkkel, mert ebben az időszakban jóval több van belőlük, mint megszokott. Reméljük a nyár végén a többségük már ott tarthatja a jogosítványt a kezében.

A KRESZ-teszten Magyarországon még mindig 55 kérdést kell megválaszolnunk, az egészre pedig 55 percünk van. Összesen 75 pontot érhetünk el, és bizony érdemes jól felkészülni, mivel ha több mint 10 pontot elherdálunk, akkor már jelentkezhetünk is a következő vizsgára. Vannak ugyebár három pontos kérdések is, amiket semmiképpen sem szabad elrontanunk, mert hamar jelentkezhetünk a pótvizsgára.

Még a tapasztalt autósoknak és érdemes követni az új szabályokat. Ezt ide kattintva könnyedén megtehetjük, mert az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak a hivatalos honlapján továbbra is fent vannak a friss információk.

A mostani KRESZ-kérdésünkhöz előbb jöjjön egy kép, amit még a rutinos sofőröknek és érdemes először jól átnézni.

A fotóhoz tartozó kérdés így szól: az „A” jelű járművel mikor szabályos, ha ezen a helyen megállsz?

  • A: Ha a jármű műszaki hiába miatt álltunk meg
  • B: Ha maximum csak öt percig tartózkodsz itt
  • C: Ha ebben a házban laksz, és az erről szóló igazolást kitetted a műszerfalra

Magyarország egyik nagy KRESZ-professzora, Pető Attila reméli, hogy nem kerülte el senkinek sem a figyelmét az, hogy ott van egy megállni tilos tábla. Ennek a kezdetétől egészen a kereszteződésig tehát tilos megállni.

Sokan itt elgondolkoznak, hogy vajon a KRESZ-ben van-e olyan kiskapu, hogy valaki ezen a helyen lakik, és kitesz egy igazolást. Nos, megsúgjuk, ilyen biztosan nincs, és olyan sem, hogy öt percig tartózkodunk csak itt.

A megállni tilos tábla mindenkire vonatkozik, így ott csak akkor állhatunk meg, ha műszaki hibája van az autónknak, vagyis a helyes válasz az A. Aki hiányolná ilyen esetben az elakadásjelző háromszöget, annak azért nem lenne igaza, mert lakott területen belül nem kötelező kitenni.

A rutinos sofőrök is felejtenek, így nem árt néha felidézni a teszteket, amit a lenti videóban is megtehettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás