promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
500 forintért vett házat egy nő, aztán bagóért fel is újította magának
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kényszer vitte rá, nem a zseniális üzleti érzék.

Egy lelakott, kissé romos épületet még akkor is megéri egy fontért (vagyis szűk 500 forintért) megvenni, ha az embernek történetesen nincs egy fillérje sem. Így gondolkodott az angol Maxine Sharples is, aki egy önkormányzati program keretében jutott bagóért házhoz.

A 35 éves hölgy lényegében hajléktalanként vágott bele a kalandba, vagyis nem volt sok veszítenivalója. Aztán saját kezével látott neki a felújításnak, hiszen mesteremberekre sem futotta, de mára létrehozta álmai otthonát.

Maxine 2015-ben még a liverpooli egyetem posztgraduális képzésére járt, ám aztán jógatanárként kicsúszott a lába alól a talaj, szinte mindenét elvesztette, és akkor jött szembe vele a lehetőség az említett program keretében.

Egy lakókocsiban élve kezdte a házfelújítást, ami évekbe telt, de a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben egyébként sem akadt jobb dolga. 2020 februárjában vehette át a kulcsokat a kétségbeejtő állapotban lévő épülethez, aztán nekikezdett a sziszifuszi munkának, amely végül 27 hónapig tartott.

„Rettentően fárasztó volt, nem is lehettem volna naivabb a rám váró feladatokkal kapcsolatban. Jógatanárként aligha volt nálam tapasztalatlanabb az építőiparban. Kilenc hónapba telt, mire mindent visszabontottam a tégláig, találtam vízkárt, azbesztet, patkányfertőzést, mindent”

– ecsetelte a hölgy. A kerete végül megengedte, hogy 56 ezer fontot költsön a renoválásra, és a becslése szerint még 10 ezerre van szüksége, hogy tökéletes állapotba hozza a házat, de az már így is kényelmes és lakható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás