promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos allergiát okozó terméket hív vissza a hazai üzletlánc, semmi esetben ne fogyasszuk el, ha vettünk belőle
Borítókép:  Illusztráció/Profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Amennyiben vásároltunk ebből a termékből, azonnal vigyük vissza az üzletláncba és semmi esetre se fogyasszuk el.

Újabb termékvisszahívást jelentett be a NÉBIH, amely ezúttal az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-t érinti. A szóban forgó termék a „Happy Harvest Aszalt sárgabarack 200g” nevet viseli, ez egy zacskós kiszerelésben árult sárgabarack-készítmény, amelyben súlyos problémát találtak.

A NÉBIH beszámolója szerint ugyanis határérték feletti kén-dioxid lehetséges jelenléte miatt kellett visszahívni a terméket. A kén-dioxid alapvetően egy szúrós szagú, az emberekre is ártalmas gáz, ám tartósításra meglehetősen gyakran használják az élelmiszeriparban, természetesen szigorú határértékek betartása mellett.

A Happy Harvest aszaltbarackja feltehetően átlépte ezt a határértéket, ez pedig azért problémás, mert aki érzékeny a kén-dioxidra, annál allergiás reakciót idézhet ez elő, ráadásul esetenként súlyosat. Nem bocsátott rendelkezésre több információt a NÉBIH a probléma jellegéről, így nem tudni, hogy mennyivel lépték át a megengedett határt.

A NÉBIH kiemelte, hogy csak a 2024.11.30 (tételszám: L: 16/09-0), illetve a 2025.01.31 (tételszám: L:25/10-0) lejárati idejű és tételszámú Happy Harvest termékekre vonatkozik ez, aki ezekből vásárolt, csak annak kell visszavinnie a terméket, illetve a hatóság javasolja, hogy amennyiben már fogyasztottunk ebből a termékből, akkor ne fogyasszunk többet.

A hatóság leírta, hogy az érintett termék bármely ALDI üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta a vásárlóit, a NÉBIH pedig határozottan kiemelte, hogy csak arra a termékre vonatkozik a visszahívás, amely ezekkel az adatokkal rendelkezik.

Az elmúlt hónapban nem ez volt az első alkalom, hogy termékvisszahívást eszközölt a NÉBIH, legutóbb az Auchan saját gyártású zöldhüvelyes vágott zöldbabját hívták vissza, amiért csattanó maszlagot tartalmaz. Ez egy erősen mérgező növény, amely görcsrohamokat és hallucinációt is okozhat egyebek mellett, így életveszélyes volt a vásárlókra nézve, akik kifejezetten érzékenyek rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás