promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali visszahívás – ismét mérgező termék a hazai drogériákban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Müller máris megtette a lépést a népszerű és olcsó kozmetikummal szemben, a többiek még nem reagáltak sem Horvátországban, sem máshol. 

Súlyos döntést jelentett be Horvátországban a német Müller drogérialánc, amely hazánkban is temérdek üzlettel várja a kozmetikai cikkeket és egyéb apróságokat vásárlókat. A Vecernji List beszámolója szerint a Müller egy olyan termék vásárlóit szólította meg hivatalos üzenetében, amelyet más üzletekben is ugyanúgy meg lehet szabadon vásárolni, azaz nem saját márkás áruról van szó.

Állítólag valami hihetetlen oknál fogva csak a Müllerhez eljutott, majd megvásárolt darabok a problémásak egy meglepetésre egészen pontosan megnevezett korrektor esetében. A cég a saját honlapján árulta el, hogy a Concealer Essence Camouflage + Matt Concealer 50 komoly kockázatot jelent a használójának, ugyanis mérgező hatású, sőt egyesen fertőzés veszélyes termék. A korrektor kimondottan arra használatos, hogy arcbőr hibáit, akár tetovált részeket fedjen el a tökéletes szépség érdekében.

A Müller felszólította a kozmetikum megvásárlóit, hogy haladéktalanul vigyék vissza azt az üzletekbe,

függetlenül a vásárlás idejétől, illetve attól, hogy megvan-e még a számlájuk. A polcokról pedig természetesen azonnal lekerült a bűnös korrektor, melynek mellékhatásait nem részletezték a német multicégtől.

Íme, a kiadott közlemény magyar fordítása:

"Kérjük, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a megadott termékkel, és azonnal hagyja abba a használatát. Minden kérdéssel fordulhatnak ügyfélszolgálatunkhoz a 01 /3700-100 telefonszámon vagy az info@mueller.hr e-mail címen”.

A Müller az elmúlt években többször is futott már bele kellemetlen hibába, termékek kényszerű visszahívásába. Szerencsére a nem éppen olcsó, de általában minőséget kínáló drogéria legutóbb akkor került a hírekbe, amikor mérgező müzli-szeletekről érkezett információ. Akkor egy olyan mérgezést kiváltó vegyület került egyes termékekbe, amelyek akár idegrendszeri problémákhoz is vezethetnek nagyobb mennyiségben. Az akkori feltételezés szerint azért történt az eset, mert gyomnövények kerültek kapcsolatba a feldolgozásra került gabonaáruval, melyek végül a müzli-szeletben kötöttek ki. Voltak további kirívó esetek is, mikor méreganyag tartalom miatt kellett a Müllernek visszahívnia kimondottan gyerekeknek készült műanyagtálakat, illetve bögréket is. Utóbbi esetben a rákkeltő kobalt kioldódásától lehetett tartani a kék festékanyag miatt, tartós használat esetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás