promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a tehetséges magyar lány 80 tonnás és 3500 lóerős monstrumokat irányít a legnagyobb nyugalomban
Borítókép:  Hárman a pályán
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fanni nem akármilyen hivatást választott magának, ismerd meg a mozdony- és motorvonatvezető lány egy napját.

Itt az ideje végre elfelejteni a női és férfi munkakörök megkülönböztetését, mint Fanni példája is mutatja, egy fiatal lány is álmodozhat arról, hogy egyszer 80 tonnás óriásokat terelgethet majd a mindennapokban.

Sáfrány Fanni munkanapjai ugyanakkor nem éppen szokványosan kezdődnek, szondát kell fújnia, hogy megállapíthassák, alkalmas-e a munkavégzésre, majd ugyanúgy felszáll a vonatra, mint naponta sok százezer ember, azonban ő egy azon kevesek közül, aki a motorvonat fülkéjébe is bebocsátást nyer.

Megtudhatjuk tőle, hogy milyen teszteket kell végrehajtania, mielőtt elindulna az utasokkal teli vonattal, és mint látható, szigorú követelmények vannak arra vonatkozóan is, hogy ki tartózkodhat a fülkében.

Fanni elmondja azt is, hogy melyik kezelőszervét kell leggyakrabban használnia a vonatnak, és arról is szó esik, hogy mi alapján követi figyelemmel a menetrendet. Továbbá arról is beszél, miért jó a korszerű Stadler Flirt-öket vezetni, és milyen kényelmi funkciói vannak a vezető szemszögéből nézve. Emellett a korszerű vonat összes fontosabb műszerével megismerkedhetünk

A huszonéves lány elárulta, hogy eleinte környezetvédelmi nukleáris energetikusnak szeretett volna tanulni, majd a közlekedés és a vasút került középpontba, mostanra pedig már rutinos mozdony- és motorvonat-vezetőnek mondhatja magát, aki jelentős vonalismerettel rendelkezik.

Hozzátette, hogy hivatása nem csupán felelősséggel, de rengeteg és folyamatos tanulással jár, gyakorlatilag az összes mozdonyt és motorvonatot, amit vezethet, kívül-belül tökéletesen ismerne kell. Munkája azonban változatos és folyamatosan úton lehet, szürke és egyhangú hétköznapokról így egyáltalán nem beszélhetünk Fanni esetében.

Forrás: Hárman a pályán

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás