promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyot változtatott menetrendjén a MÁV, hónapokig másképp alakul a vonatközlekedés ezeken a vonalakon
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több járatot indítanak, és egyéb többletszolgáltatásokkal is készül a MÁV.

Közeledik a tanév vége, egyre több iskolában mostanra időzítik az osztálykirándulásokat, ez is az egyik oka annak, hogy a MÁV-Volán csoport hétfőtől előszezoni menetrenddel várja az utasokat, ami egészen június 21-ig, vagyis a főszezonig tart.

Mindez azt jelenti, hogy a Balaton környéki településekre tartó járatok számát kibővítik, emellett kiterjesztik a kerékpárszállítási lehetőségeket, több IC-kocsit és motorvonatot állítanak forgalomba, valamint a férőhelyek számát is maximalizálják a társaságnál.

A Déli pályaudvar és Fonyód, illetve Balatonszentgyörgy között az előszezonban már elindulnak a kétóránként közlekedő InterRégió vonatok, a Balaton InterCity-kben 1. osztályú kocsik lesznek, valamint május 25-től étkezőkocsikat is beállítanak. Emellett Budapest és Nagykanizsa között a Tópart InterCity is a menetrend részévé válik.

„Hétvégi és ünnepnapokon az előszezonban is közlekedik Szob és Fonyód között a népszerű Jégmadár expresszvonat. Továbbá péntek és szombat éjszaka a Bagolyvonatokkal a déli parton Keszthely és a Déli pályaudvar között biztosítjuk a biztonságos hazajutást”

közölte a MÁV, hozzátéve, hogy az északi part és Budapest között visszatérnek a Kék Hullám expresszek, a Vízipók sebesvonatok és a hétvégi Katica InterRégiók, továbbá a Vízipók sebesvonatok egyaránt.

„A Katica InterRégiók a hétvégék szereplői lesznek a főváros és Balatonfüred viszonylatában. A klímás, alacsonypadlós FLIRT motorvonatok Székesfehérvártól Balatonfüredig minden állomáson és megállóhelyen megállnak, így kiszolgálják a kisebb megállókat is”

– közölték.

Győrből Keszthelyre a Helikon InterRégiók mellett a Tanúhegy expreszvonattal is el lehet jutni, Szombathelyről pedig a Lesence és a Kék Hullám expresszvonat szállítja az utasokat közvetlenül a Balatonhoz. Pécsről a Fenyves expressz is naponta közlekedik, egészen az utószezon végéig. A balatoni utazás tervezését segítő térkép itt érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás