promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokakat érintő, kötelező dologra figyelmeztetett a MÁV-VOLÁN az ingyenes utazások kapcsán
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előre be kell jelenteni az igényt, egyre több csoport indul útnak a MÁV-VOLÁN járatain.

Márciustól jelentős tarifareformot hajtott végre a MÁV-VOLÁN melynek során nem csupán leegyszerűsítették a korábbi jegyváltozatokat, de a díjszabással kapcsolatosan is fontos változtatásokat vezettek be.

Az új rendelet azt is meghatározta, hogy a 14 év alattiak, valamint az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.

A változtatások hozományaként egyre több óvodai és iskolai csoport választotta ezt a lehetőséget, ami miatt jelentősen megnőtt a csoportos utazások száma, valamint az erre mutatkozó igény is.

Ám mint arra a MÁV-VOLÁN felhívta a figyelmet, ahhoz, hogy ezek zökkenőmentesen megvalósulhassanak, elengedhetetlen a regisztráció, majd az előzetes bejelentést, ami segíti a szolgáltatót abban, hogy felkészülhessenek a nagyobb kapacitást igénylő helyzetekre.

Ahogy azt közleményükben megerősítették, az új tarifarendszerben kiemelten fontossá vált a nagy létszámú utazások előzetes bejelentése: mindez a kísérők ingyenes utazása miatt kötelező, az utaslemaradások elkerülése érdekében pedig szükséges.

Vasúti utazás esetén legalább 5 nappal, HÉV-es utazás esetén legalább 7 nappal, busszal történő utazás esetén pedig 15 nappal korábban szükséges azt bejelenteni. Továbbá javasolják, hogy csoportos utazások esetében elsősorban a kedd-szerda-csütörtöki napokat válasszák, lehetőleg elkerülve a reggeli és délutáni csúcsidőszakot.

„A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára. A regisztrációhoz szükséges összes tudnivaló egy helyen megtalálható a vasúttársaság www.mav.hu/csoportos oldalán, ahol néhány adat megadása után gyorsan és kényelmesen bejelenthető a tervezett utazás is”

- közölte a társaság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás