promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki a MÁV: utoljára tudjuk használni ezt a vonatokon és a HÉV-en, százezreket érint a bejelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MÁV bejelentése rengeteg magyart érint, aki vonattal, busszal, és HÉV-vel utazik.

Rendkívül fontos határidőre hívta fel a figyelmet a MÁV, ugyanis már csak szerdán lehet használni az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványokat. Ez azt jelenti, hogy a 2021/2022-es tanév első, illetve második félévében kiadott matricákat már csak november 30-án fogadják nem csak a MÁV-START, de a Volánbusz, és a HÉV járatain is.

A magyarországi diákok december 1-jétől már csak a 2022/2023-as tanévre vonatkozó matricákkal utazhatnak, szóval aki még nem vette át az új matricáját, annak mindenképpen el kell ezt intéznie. A MÁV egyébként egy hónappal tolta ki az előző matricák érvényességét, hiszen eredetileg október 31-ig lehetett volna ezeket használni.

A MÁV a közleményében azt írja, hogy csütörtöktől (december 1-jétől) a köznevelésben a 2022/2023-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2022/2023-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal lehet kedvezményesen utazni a MÁV-Volán-csoport járatain.

A vállalat figyelmeztetése arra is kiterjed, hogy akik jogosulatlanul használják a diákigazolványokat, azoknak pótdíjat kell fizetniük, vagyis ha valaki érvényes matrica nélkül utazna a vonaton, a buszon, vagy a HÉV-en, akkor annak ugyanúgy büntetést kell fizetnie, mintha egyáltalán nem lenne jegye.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás