promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jó hír közölt a MÁV-Volán, örülhetnek az utasok, országszerte bővül a szolgáltatások köre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemzetközi trendre ült fel szolgáltatócég.

Bár a koronavírus előtt sem volt ismeretlen jelenség, azóta az internetes vásárlás mértéke sosem látott szintre emelkedett: rendelünk, mintha nem lenne holnap, ott vannak a telefonképernyőn gyorsindítón a különböző alkalmazások, két kattintás, és érkezik Ázsiából a nem túl drága fülhallgató.

A postai szolgáltatások szerepének átvevésére is bejelentkeztek különböző futárcégek, elvégre a megrendelt árut valahol át is kell venni. A direkt kiszállítás nyilván a legdrágább módszer - valószínűleg ezért találhatták ki, hogy a postaépületek mintájára létrehoznak különböző csomagautomatákat: a futárnak elég elmennie az automatához, a megfelelő számú fiókba helyezni a csomagot, és amikor a rendelő ráér, elmegy érte, felveszi a rendelt árut.

A MÁV-Volán-csoport még 2022-es év végén hirdetett országos szintű pályázatot csomagautomaták kihelyezésére és üzemeltetésére, amit a GLS Hungary nyert el, aminek következtében most országszerte új automatákat helyeztek el.

A cég közleménye alapján az utazóközönség mostmár a Keleti és Déli pályaudvaron, valamint Cegléd, Pilis, Székesfehérvár, Üllő, Hatvan, Martonvásár, Mosonmagyaróvár, Szolnok, Tatabánya, Vecsés és Pápa vasútállomáson is igénybe veheti a GLS-csomagautomaták szolgáltatásait, és 6 új buszállomáson (Dunaújváros, Gödöllő, Harkány, Monor, Pécs és Tata) is elérhető lesz a szolgáltatás.

Mindent összevetve összesen 37 új helyszínen lehet majd csomagot átvenni ( 5 HÉV-állomás is bekerül a helyszínek közé) - úgy tűnik tehát, hogy az online vásárlás nem kifulladó trend, hanem még mindig fejlődésben van.

A dolog kényelmességéhez sok kétség nem fér, még olyan hírességek, mint például Majka is jelezték már, hogy rendeltek valami nagy ázsiai szolgáltatótól már - a Temu berobbanásával könnyen lehet, hogy idén minden rekordot megdönt majd az online vásárlások forgalma.

forrás: infostart

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás