promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szinte lehetetlen nem bedőlni ennek a kecsegtető ajánlatnak: futótűzként terjed a csalás, melynek több ezren eshetettünk már áldozatául
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt az átverést lehet a legnehezebben elkerülni az összes közül.

Az utóbbi időben szinte nap mint nap újabb csalásokról szóló hírek ütik fel a fejüket így valóban nem árt óvatosnak lennünk egy-egy furcsának tűnő megkeresés, üzenet vagy az online rendelések esetében esetében.

Néhány héttel ezelőtt például a Microsoft nevével éltek vissza csalók. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete akkor a Facebookon tette közzé a felhívást, amely szerint az elmúlt időszakban egyre több bejelentés érkezett hozzájuk, melyek szerint a Microsoft nevében telefonálnak a csalók angol nyelvű telefonhívások során.

Manapság pedig mondanunk sem kell, hogy szinte bármivel rá tudják szedni az embereket, erre pedig egy másik jó példa a Facebook Marketplacen fellelhető átverők, akik szinte minden nap próbálkoznak valamivel az eladóknál. Ha pedig ez nem lenne elég, az egyik legnagyobb csomagküldő szolgálat, a FOXPOST  nevével is visszaéltek csalók pár héttel ezelőtt. Egy zárt Facebook csoportban osztották meg azt az emailt, amelyet a cég küldött ügyfeleinek az említett átverésről, amelyről alábbi cikkünkben számoltunk be:

Egy nyilvános Facebook-csoportban pedig most egy egészen elképesztő csalási módszerről számoltak be, melyet a legnehezebb elkerülni az összes közül, ugyanis ez esetben nem kell előre fizetnünk a megrendelt csomagunkért, ám a piaci árnál jóval olcsóbban kínált áru helyett végül valami teljesen más landol a háztartásunkban, mégpedig az alábbi bejegyzésben összefoglalt indokok miatt.

Ha nagyon alacsony az összeg, legyen szkeptikus. Az új csalási trükk, hogy nincs posta költség és utánvéttel szerezhető meg a termék. Ugyanis ezek azok a dolgok, amik elterelik a figyelmet a csalásról. Ingyen küldik? Utánvét? Akkor ha ez az amúgy 100 ezer forintos termék tényleg csak 20 ezer forint, rendeljük meg. Amikor azonban megérkezik, ki kell fizetni és csak utána lehet kibontani. A postás elmegy, csomag kibont, es jobb estben van benne egy 3 ezres használhatatlan cucc, rosszabb esetben csak papírfecnik.

- írta bejegyzésében a csalás kapcsán egy érintett, ami után természetesen záporozni kezdtek a kommentek a hasonló történetekről.

Én ma jártam így, telefon helyett egy powerbankot kaptam. Írtam e-mailt, de nem sok reményt látok hogy vissza küldhetem. Az tuti hogy tanultam belőle. 

Pont így van. Sajna márkás kabát helyett én is egy ócska tréning felsőt kaptam. Pedig ismerem a mondást: nincs ingyen ebéd!

- írták például.

Nem árt tehát vigyáznunk egy-egy kecsegtetőnek tűnő ajánlat láttán, még akkor sem ha egy forintot sem kell előre kifizetnünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás