promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi árváltozás jön a MÁV-Volán csoportnál, már március 1-jétől az új tarifákkal számolhatnak az utasok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly kedvezmények jönnek hamarosan a közösségi közlekedésben.

Már nem kell sokat várnunk és mindenkit érintő változások lépnek életbe a távolsági közlekedésben. Március 1-jén ugyanis elindul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere, amely nagyjából 3,5–4 millió ember számára teszi majd olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést hazánkban.

Ehhez pedig a legfontosabb tudnivalókról a MÁV-Volán csoport egy új tájékoztató weboldalt indít, amely a mai naptól kezdve mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu 

A MÁV-csoport a szerdai közleményében azt írja, hogy a megújuló tarifarendszer részleteit elmagyarázó, a változásokat gyakorlati példák és infografikák segítségével is bemutató oldal egyik leglátogatottabb menüpontja várhatóan a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) lesz, amelyet a szerkesztők folyamatosan frissítenek és bővítenek majd az utasok által feltett újabb kérdésekkel, illetve az azokra adott szakmai válaszokkal.

Az új tarifákról szóló „kérdezz-felelek” máris több tucat részletkérdés tisztázásában segít az utasoknak.

E mellett pedig tájékoztató oldal külön részt szentel

  • az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási körének bővülésével,
  • az új, 24 órás napijegyekkel,
  • az egyszerűbbé váló kedvezményekkel,
  • a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségekkel,
  • valamint a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedésével kapcsolatos kérdéseknek.

Az ujtarifa.hu tartalmait böngésző érdeklődők megtudhatják azt is, hogy mi lesz a sorsa a korábban megváltott jegyeiknek, hogyan kérhetik utazási költségeik elszámolását a munkáltatójuktól, illetve, hogy milyen átmeneti szabályok segítik a zökkenőmentes átállást a március 1-jét követő időszakban.

Az új tarifaoldal miatt Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár is posztolt egyet a Facebook-oldalán, a 24.hu által kiszúrt bejegyzésében pedig további fontos információkra hívta fel a figyelmet, például arra, hogy az új szabályok szerint Budapesten hogyan alakul át a tarifarendszer.

Mint azt a posztban kifejtette, a Budapest-bérlet érvényessége továbbra is megmarad a héveken és a kék agglomerációs buszokon, a Pest vármegyebérlet (9 450 forint/hó) és az országbérlet (18 900 forint/hó) is érvényes lesz a BKK összes járatán (kivéve a reptéri 100E-t), tehát aki csak havi egyszer kimegy az agglomerációba, vagy hosszabb vidéki utazást tervez, annak megéri ezeket vásárolni.

A diákok számára szintén óriási kedvezményt hoz az új rendszer, hisz a Pest vármegyebérletek lényegesen olcsóbbak (945 Ft/hó), mint a korábbi Budapest-diákbérletek.
Fontos, de kisebb újdonság emellett, hogy visszaáll a korábbi rend és az InterCity vonatok másodosztályán is helyjegy váltása nélkül lehet majd utazni Budapesten belül a BKK-bérlettel. 

Az új kedvezményes Magyarország24 (4 999 forint) és Pest Vármegye24 (999 forint) napijegyek jók lesznek a héveken és Budapesten belül a vonatokon és a Volánbuszokon is, de a BKK járatain nem. Ezzel együtt, ha valaki csak hévvel és kék Volán-járattal, valamint más, MÁV-vonatokkal vagy országos Volánbuszokkal utazik, jócskán megérheti neki az új típusú kedvezményes 24 órás jegyek valamelyike.

- írta Vitézy a bejegyzésében, aki azt ugyanakkor megemlítette, hogy a jegyrendszer integrációja még elmaradt, továbbra is külön BKK-vonaljegy és MÁV-jegy kell Budapesten belül a különböző járatokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás