promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győrfi Pál kemény szavakkal reagált a mentőszolgálatot ért kritikákra, nem tűrik tovább a pocskondiázást
Borítókép:  Youtube - HIRTVvideok
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megelégelték a bírálatokat, de kemény válaszcsapás érkezhet.

Egy emberként figyeli az ország a jelenleg is zajló közéleti eseményeket, sorra látnak napvilágot híradások, vélemények, ellenvélemények, ember legyen a talpán, aki naprakész tud maradni a szinte óránként érkező új információk tengerében. Ahogyan azt mi is megírtuk, múlt hét pénteken tüntetést szerveztek a Hősök terére, ahol gyermekvédelmi kérdésekkel kapcsolatos felvetéseket osztottak meg a jelenlévőkkel. A tüntetést 2 órásra tervezték, azonban utóhatásai még most is tartanak, sőt: egyre inkább felkorbácsolódnak az indulatok. Sok ismert ember biztosította a szervezőket szimpátiájáról és támogatásáról, ám jaj azoknak, akik távol maradtak, vagy esetleg nem szerettek volna nyíltan beállni az ügy mellé, mögé.

Redditen kezdett terjedni egy lista, melyben listázzák azokat a hírességeket, akik nem álltak ki az ügy mellett, a lista pedig napról napra bővült, azonban videós formában is bírálják a celebeket. Pottyondy Edina és Osváth Zsolt is vitriolos kritikát fogalmazott meg a tőlük megszokott stílusban. Pellengérre állították többek között Curtist, aki egy Instagram sztoriban válaszolt az őt ekézőknek, de Ördög Nóra sem kerülhette el a számonkérést. Természetesen elővették Tóth Gabit, de az után a gyűlöletcunami után, ami az énekesnőt az elmúlt fél évben érte, ez már valószínűleg meg se kottyan neki.

Most vasárnapra ismét tüntetést szerveztek (volna, bár egyelőre kérdéses mi lesz a rendezvény sorsa), azonban a biztonságos levezényléshez bizonyos kritériumoknak mindenképpen teljesülnie kell. Ilyen az egészségügyi felügyelet, melyre az Országos Mentőszolgálatot kérték fel a szervezők.

Akik visszautasították a felkérést, kapacitáshiányra hivatkozva. A DK ezután egy erősen bíráló közleményt írt a Mentőszolgálatról, melyben nagyjából szabotázzsal vádolják meg az életmentésre felesküdött szervezetet. A kommentszekció szokás szerint elszabadult, válogatás nélküli kritikák illették a Mentőszolgálatot. A 444 megkereste a mentőszolgálatot az állítások igazságtartalmát illetően, melyre maga Győrfi Pál válaszolt:

„A rendezvények egészségügyi biztosítása egy egészségügyi szolgáltatás, nincs semmi köze a politikához. A jogszabály szerint az Országos Mentőszolgálat az alaptevékenysége veszélyeztetése nélkül, a szabad kapacitása terhére vállalhat ilyen feladatot, a megrendelők, a rendezvények szervezői pedig több tucat olyan szolgáltató közül választhatnak, akik rendezvénybiztosítási tevékenységet engedéllyel végeznek. A konkrét esetben a DK képviselőjének árajánlatkérése 2024. február 14-én érkezett be az Országos Mentőszolgálathoz, miközben egy nagy mentőkapacitást igénylő budapesti sportrendezvény és egy belvárosi tömegrendezvény egészségügyi biztosítását intézményünktől már korábban (2024. február 12-én, illetve 2024. január 29-én) megrendelték, vagyis az OMSZ területi szabad kapacitásait a DK árajánlatkérése előtt beérkezett megrendelések már lekötötték. Tisztelettel kérjük a Demokratikus Koalíció és valamennyi politikai párt képviselőit, hogy az életmentés ügyét ne használják fel napi pártpolitikai céljaik alátámasztására.”

Kíváncsian várjuk, hogy a magyarok által kedvelt Győrfi Pál válaszüzenetére milyen reakciók érkeztek, de biztosan nem hagyják majd szó nélkül az indoklást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás