promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok egyik kedvenc kirándulóparadicsoma most fillérekért látogatható: Töredékáron nézheted meg azt, amiért nyáron vagyonokat kérnek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen árakkal csábítják a magyar turistákat erre a mesebeli helyre.

Az idei évben finoman szólva is elhúzódott a vénasszonyok nyara, nyakunkon a téli időszak és még mindig vannak napok, amikor egy szál pulóverben ki lehet menni az utcára. Ennek sokan örülnek, főleg azok, akik a kirándulás szerelmesei. Nekik mutatunk most egy csodálatos úticélt: Hotvárotszág egyik büszkeségét, a Plitvicei-tavakat, mely egy Nemzeti Park is egyben. Budapestről kevesebb mint 6 órányira található és kifejezetten kellemes utakon lehet odajutni, nem csoda, hogy sok magyar család is megfordult már a paradicsomi helyszínen. Ráadásul a téli hónapokban nem is kell túlzottan a zsebünkbe nyúlnunk: kifejezetten olcsó, kedvezményes belépővel várják a látogatókat. Ha attól tartanánk, hogy ez nyári program, akkor nagyobbat nem is tévedhetnénk: télen is csodálatos látványban lesz részünk, bizonyos szinten még varázslatosabb a miliő. Hétvégi úticélnak is tökéletes, de ha az ember szereti a természet közelségét, akkor akár egy hetet is el lehet itt tölteni. De mit is kell tudni erről a tündérvilágról? Cikkünkben ennek járunk utána.

A parkot 1949-ben alapították, és azóta is egyedülálló természeti értékeiről híres. A területet 16 gyönyörű tó alkotja, amelyek kristálytiszta vizűek és különböző árnyalatúak: a kék és a zöld minden színében pompáznak. A tavak közötti átmenetet lenyűgöző vízesések és patakocskák teszik még látványosabbá. A tavak és vízesések rendszere három fő felszíni folyórendszerből áll, amelyek a Dinarida-hegység területén helyezkednek el.

Az egyik legkülönlegesebb jelenség a Plitvicei-tavakban az, ahogyan a kalcium-karbonátban gazdag víz kialakítja a különféle barlangokat, medreket és kőformákat. Az évszázadok során a vízesések folyamatosan alakították a tájat, és egyedülálló képződményeket hoztak létre, amelyek lenyűgözik az idelátogatókat.

Itt felvételen is láthatod a természeti képződményeket:

A park élővilága is lenyűgöző. A tavak tisztaságának köszönhetően a vízben számos halfaj és vízi állat él, de az erdőben is sok "kis" álattal találkozhatunk: beleértve az őzike- és barnamedvét, a farkasokat és a hiúzokat is. Emellett a park kiváló madártani terület is, ahol számos madárfaj él és költ.

A Plitvicei-tavak nem csak a természeti szépségeiről híres, hanem a turisták számára kialakított infrastruktúrájukról is. Jól karbantartott ösvények és hidak vezetnek keresztül a parkon, és kis hajók is közlekednek a tavakon, így a látogatók könnyen felfedezhetik a területet. A parkban található látogatóközpontok és kiállítások segítenek a turistáknak megérteni a park természeti értékeit és történetét. De természetesen szálláslehetőség és éttermek is a rendelkezésünkre állnak.

Az évszakok változása is különlegessé teszi a Plitvicei-tavakat. Tavasszal és nyáron a park virágba borul, a tavak és vízesések színpompás látványt nyújtanak. Ősszel a környező erdők árnyalatai vörösre, sárgára és barnára váltanak, és a tájat egy igazi festménnyé varázsolják. A téli hónapokban pedig a tavak befagynak, és a park hóesésben pompázik, egy varázslatos havas tájat létrehozva.

Itt megnézhettek egy felvételt a Plitvicei-tavakról télen:

A Plitvicei-tavak Nemzeti Park egy olyan hely, ahol a természet csodái és az emberi munka egyesülnek, hogy lenyűgöző élményt nyújtsanak minden látogatónak. A park egy oázis a nyugalom és a szépség szerelmesei számára és egy emlékezetes utazás lehet mindazoknak, akik készek felfedezni a természet varázsát és ki akarnak szakadni a hétköznapokból.

Március 31-ig most a felnőtt belépő 10 euró, diákoknak 6,50 euró, 7-17 éves korig pedig 4,50 euró a belépő, mely a szokásos árak negyede.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás