promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ide menne kirándulni? Akkor megszívta - egy felháborodott édesapa beszámolója egy pesti természetpusztításról
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Se szó se beszéd, eltüntettek egy egész tavat egyik napról a másikra Pesten.

A beérkező levelet változtatás nélkül közöljük és nem tükrözi szerkesztőségünk véleményét.

Elképesztően pipa vagyok. A harmadik kerületben élünk a feleségemmel és a két gyermekünkkel és határozottan természetjáró családnak mondanám magunkat. Sokszor megyünk messzebbi tájakat is felfedezni, a kicsiknek már egészen babakoruk óta tanítom az erdő és a béke, nyugalom szeretét, ebben nőttek fel. Ha éppen nem volt időnk, vagy kedvünk messzire autózni, akkor csak kiugrottunk a Solymári bányatóhoz. Csodálatos és megnyugtató színfolt ez Pest megyében és ezt nem csak mi gondoljuk így.

Gyakran voltak ott más családok és fiatalok is csoportosultak ott, borozgatva, beszélgetve. Összehozta az embereket az a környezet.

Egyik nap ismét úgy döntöttünk, hogy útra kelünk és kimegyünk egy kicsit a tóhoz, labdázni, piknikezni, élvezni a friss levegőt. Kisi is értünk, azonban amivel szembesültem, arra a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. A Solymári bányatavat úgy ahogy van, betemették. Mintha sosem lett volna ott. Megdöbbenve álltunk a családdal és egyikünk sem tudott megszólalni, nem értettük, hogy mi történik. Épp egy pár is ott volt, a kutyájukkal, ők is értetlenül nézték ahogy a kutyus szaladgál az egyikori tó felszínén, ami most szomorúan porzott.

Nem találtunk semmi információt róla, hogy ez mégis miért, mikor és hogyan történt, de mindannyiónkat nagyon elszomorított az eset. Már csak azért is, mert valóban közel volt és aki már látta a tavat, az tudja, hogy tényleg különleges és üde színfoltja volt ez a tájnak. Minden zöld területre vigyáznunk kellene, nem pusztítani azt, dehát valakinek útban volt. Ugyanitt keresnék és várnék tippeket olyan Pest megyei kirándulóhelyekre, amit a 3. kerületből könnyen elérünk és a lurkók számára is élvezetes helyszín.

Kíváncsi lennék arra is, hány kiránduló járt pórul és hányan élték át ugyanazt a sokkot amit mi.

Így nézett ki a gyönyörű égszénkík tó, amiről a fentebbi levelemben írtam:

És hogy mit találunk most a helyén? Mutatom.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás