promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Égbekiáltó csalás Somogy vármegyében: 300 szavazatot hamisítottak meg a helyiek hogy bemutassanak Pestnek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Példátlan a helyiek összefogása, de sajnos lebuktak a simliskedéssel.

Magyarország bővelkedik csodásabbnál csodásabb természeti tájakban, szinte nincs olyan zuga az országnak, ahol ne találnánk zöld területet, ne tudnánk a fák árnyékában sétálni, patakparton elmélkedni, vagy akár a magasból kémlelni a messze elterülő fenséges réteket, dombokat.

Utóbbi elfoglaltság népszerűsítésére találta ki a Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ hivatal négy évvel ezelőtt az Év kilátója pályázatot, amely minden vármegyében hatalmas sikert aratott. Nyilván minden megyének a sajátja a legszebb, így szép számmal érkeztek helyiektől és turistáktól is a voksok. A szavazatokat október 2-ig lehetett leadni, az eredményhirdetés pedig a múlt héten történt és nyertesnek a zselici Kardosfa-kilátót kiáltották ki, mely Somogy vármegyét színesíti.

Az eredményt azonban nemrégiben módosították, mivel kiderül: a sok érvényes szavazat mellett 300 szavazat érkezett, melyeket a bírák végül nem tudtak elfogadni. Az elmúlt három évben, mióta a verseny tart, igen fontos díjjá nőtte ki magát az ismeretterjesztő kezdeményezésnek indult verseny. Első évben a Tisza-tó közepén magasodó Bölömbika-kilátó nyert, ezután  minden szem Balatonboglár szimbólumára, a Gömb-kilátóra szegeződött, végül pedig a Bükk kilátója, a Zsófia-kilátó zsebelte be az elismerést.

A döntnökök örülnek annak, hogy sokan ennyire komolyan veszik a versenyt, egyúttal azonban megkérnek mindent, hogy tartsák szem előtt a szabályokat és ne érdemtelenül akarják bitorolni a címet.

A módosított döntés után az eredmény így néz ki, végül a zselici kilátót sem zárták ki, így a második helyre volt nekik elég a ténylegesen beérkezett szavazatok száma:

Szent László kilátó (Gödöllői-dombság): 2002
Kardosfai-kilátó (Zselic): 1738
Millenniumi kilátótorony (Bükk): 1398
Szár-hegyi kilátó (Bakony): 1385
Tücsökdomb kilátó (Keszthelyi-fennsík): 880
Óház-kilátó (Kőszegi-hegység): 863
Dévényi Antal kilátó (Pilis): 811
Csóványos kilátó (Börzsöny): 746
Naplás-tavi kilátó (Pesti-síkság): 657
Felsővár-kilátó (Gömöri–Hevesi-dombság): 649

Itt ti is meg tudjátok nézni a kilátót, ami nagyon szerette volna az első helyet, íme, a Kardosfa-kilátó:

Itt pedig a most végül nyertesnek megszavazott Szent-László kilátó:

Ez a kis apróság viszont ne vegye kedveteket attól, hogy akár mindegyiket megnézzétek, ezer éve nem volt ennyire enyhe őszünk, minden adott egy fantasztikus, pihentető kiránduláshoz. Túracipőt fel!

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás