promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha itt túrázol szerelmes leszel - randevú tipp belföldi túrázóknak
Borítókép:  wikipédia.org
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Siroki vár romjai között csodálatos napot tölthetünk el a családdal. Érdemes felmászni a várhoz, és még a hegy gyomrába vájt bonyolult alagútrendszerben is kalandozhatunk, az élmény lenyűgöző.

A kazamatarendszerből titokzatos ablakok nyílnak a várhoz vezető útra, ami néhol igen meredek, de biztosan állíthatjuk, hogy az élmény megéri a fáradtságot. Ezen a linken minden információt megtalálható a várról.

A Siroki vártól 400 méterre találhatóak a Bálványkövek, melyeket ismertebb nevükön Barát és az Apáca szikláinak nevezünk.

Ez a két magányos szikla, a vár tetejéről megpillantva különleges alakban állnak. Keletkezésük szerint vulkáni működés közben a kráterből kiszóródott riolittufából jöttek létre. A természet évezred alatt hozta létre jelenlegi formájában a sziklát és a néphagyomány szerint az egymást szerető, kővé vált barátot és apácát ábrázolja.

A Siroki vártól két lehetőségünk nyílik, balra a várba juthatunk fel, jobbra pedig egy igen kényelmes úton érjük el egy kis emelkedővel a Bálványköveket.

Amint elérjük a sziklákat, csodálatos kilátás nyílik az egész Bükkre, de még csodálatosabb a látvány, ha tovább haladunk a Török asztal nevű sziklához. A kő lapos formája miatt kapta ezt a nevet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás