promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több százezer forintot is spórolhatnak a gyermekes családok, kihagyhatatlan lehetőséget kínál nekik ingyen az egyik állami szervezet
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen új a kezdeményezés, szinte egész Európában egyedülálló az ingyenes lehetőség.

A fiatal kor a kalandozások kora, szokták mondani. Szülőként persze nagyon nehéz feladat bízni a gyermekünkben, de még inkább a világban, hogy a kis csemetének semmi bántódása nem fog esni. Éppen ezért lesz olyan nehéz olvasni erről a lehetőségről, amely teljesen ingyenesen biztosít életre szóló kalandot a 18. éven aluli fiataloknak. A MÁV a hivatalos oldalán tette közzé azt a felhívást, amelyben április 16-tól két hétig keresztül lehet regisztrálni egy ingyenes, Európa 32 országát érintő eseményre.

Ez az Interrail vonatbérlet, melynek nem titkolt célja a kisdiákok nyelvtanulásának elősegítése, a világ megismerése, ezáltal pedig látókörül bővítése, valamint az internacionális kapcsolatok kiépítésének elősegítése. Az ingyenes jegyekre azok a diákok pályázhatnak, akik ebben a tanévben töltik be 18. életévüket, tehát a kalandnak majd felnőt, nagykorúként fognak nekivágni.

A kezdeményezést az Európai Unió DiscoverEU programja támogatja, akik a gyermekek pontos születési idejét is konkretizálták, a felesleges jelentkezések elkerülése érdekében: 2005. július 1. és 2006. június 30. között született diákoknak tudják biztosítani a programban jelzett ingyenes lehetőséget. Összesen 35 ezer ingyenes vasúti bérleet osztanak ki és a kezdeményezés keretein belül már több száz ezer diák ismerhette meg más országok kultúráját.

Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén július 1. és 2025. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton. Bővebb információk a DiscoverEU oldalon találhatók: https://youth.europa.eu/discovereu_hu

Ne feledjétek, a határidő vészesen közeleg, április 30-ig van lehetőség a még nem 18 éves gyermekedet regisztrálni a programban, amit minden bizonnyal nagyon hálás lesz.

Amennyiben pedig, ha valakit esetleg még győzködni kellene, hogy mennyire fantasztikus élmény egy európai körút, ide kattintva nézhet meg egy összeállítást, nlhány embertől, aki saját maga is átélte ezt azt élményt:

Forrás: mavcsoport.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás