promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jegyet vettem a MÁV egyik járatára és elvesztettem a munkámat: 6 perc késés okozott életreszóló bonyodalmat
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hiába kapálóztam, az orrom előtt ment el a vonat, belőlem pedig nem kért többet a főnökség.

Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük:

Kedves Promotions.hu olvasók!

Engedjétek meg, hogy elmeséljek nektek egy történetet, ami számomra rosszul végződött - tudom, hogy végső soron csak magamat okolhatom, ennek ellenére úgy gondolom, hogy az állami vasúti t ársaságunk ezen gyakorlata minimum félrevezető.

Az építőiparban dolgozom egy jól működő cégnél alkalmazottként, néha még az is előfordul, hogy én magam megyek el felmérni munkákat. Ez is egy ilyen esetnek indult volna - ha éppen nem romlik el az autóm.

Egy Budapest közeli településre mentem volna felmérni egy munkát, de mivel az autóm nem működött, a vonat mellett döntöttem. Kinéztem az interneten a menetrendet, szűk fél órával hamarabb kellett volna lerakjon az állomáson a találkozónál megbeszélt időpontnál - az gondoltam sima ügymenet lesz.

Nem nagyon gyakran szoktam vonatozni, nem igazán ismerem az állomások sorrendjét - ezért is furcsálltam, amikor a menetjegyem ellenőrzésénél a kalauz megkérdezte, hogy hol tervezek átszállni. Egészen eddig abban a hitben voltam, hogy nem kell átszállnom, de miután mondta, hogy de, azt is elmondta, melyik állomáson fog jönni a vonat.

Itt még mindig nem tűnt túl nagy ügynek - egész addig, amíg meg nem néztem, hogy mikor indul a másik vonat, amire át kell szállnom. Erre a műveletre ugyanis egy percem volt, a vonat ráadásul úgy hozott, hogy túlment azon a településen, ahol le kellett volna szállnom (ott nem volt megállója), és az ellenkező irányból jövő vonattal kellett volna visszamennem.

A jegykiadó rendszer ugyanis azt látta, hogy így tudok a leghamarabb eljutni az úticélomhoz, hiszen van egy perc átszállási időm, a vasúti gyakorlatban azonban sajnos a késés szinte borítékolható, így nem túl meglepő módon nem tudtam elérni a csatlakozást, és nem értem oda időben az ügyfélhez, aki ennek finoman szólva sem örült, és így a munkát sem kaptam meg.

A főnökeim szerint alaposabban meg kellett volna néznem, hogy akar vinni, ám bevallom, bennem fel sem merült, hogy a hivatalos jegyvásárló rendszer rossz információt adjon - tulajdonképpen szigorúan matematikailag nézve nem adott rosszat, csak az életben a vasút nem másodpercre pontosan működik, mindenesetre most még nem tudom, hogy mi lesz a jövőm a cégnél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás