promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mit kerestek tankok és rakéták a Hősök terén? Ijesztő videó készült Budapesten, ezt tudni róla

Mit kerestek tankok és rakéták a Hősök terén? Ijesztő videó készült Budapesten, ezt tudni róla

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Sokan láthatták a baljós jelenetet, most eláruljuk, mi volt a hátterében!

Sosincs túl jó üzenete annak, amikor hatalmas harckocsikat látunk vonulni egy város nevezetességei környékén. Az elmúlt években ez ismét egy különösen érzékeny témává vált, ám ezúttal nem kell aggódnunk.

A budapestiek azonban néhány nappal ezelőtt meglehetősen ijesztő jelenségnek lehettek szemtanúi, főleg azok, akiknek a Hősök tere környékén volt dolguk. Dübörgő hangú harci járművek törték meg ugyanis a főváros hétköznapi zaját.

Akik közelebb jutottak, azok láthatták is a hatalmas monstrumokat, melyekről éjszaka még inkább rémisztő felvételek készültek. Ám volt egy árulkodó felirat a kordonnál, amivel körülvették őket. Ebből pedig kiderült, hogy szerencsére csak filmes kellékekről volt szó.

Ennek ellenére a tankok, a harckocsik, valamint a rakétahordozók életnagyságú utánzatai valóban a Hősök terén vonultak, méghozzá Ryan Reynolds legújabb filmje, a Mayday forgatása okán. A még idén megjelenő háborús film munkálatai miatt Reynolds csaknem egy hónapot töltött a magyar fővárosban, nemrég pedig Instagram-oldalán áradozott a fővárosról, Közép-Európa Hawaii-jának nevezve.

Habár Reynolds humoros kedvében volt, a kellékeket őrző biztonságiak valószínűleg már kevésbé, hiszen nem igazán lehetett volna videózni a lezárt környéken, mégis kikerült pár felvétel, köztük ez is:

És ha már tankok, nemrég valódi bevetésre is kész Leopard vezetői oktatójármű érkezett Magyarországra, amivel 13-ra bővült a magyar igények alapján fejlesztett harckocsik száma. Emellett további 31 darab érkezik belőlük a következő négy évben. A csaknem 11 méter hosszú monstrumok akár öt kilométerről is képesek megsemmisíteni célpontjaikat 120 milliméteres ágyújuknak köszönhetően. Ám remélhetőleg ezeket soha nem fogjuk látni még csak a Hősök tere közelében sem.