promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Híres hazafi nyugszik a Hősök tere alatt? Történelmünk nagy rejtélye mögött súlyos tévedés áll
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A budapestiek többsége teljesen rosszul tudja ezt a Hősök teréről.

Budapest egyik legikonikusabb helye és látványossága a Hősök tere, ami nemcsak a grandiózus oszlopokkal, szobrokkal képes lenyűgözni az embereket, hanem a rengeteg hozzá köthető, ott található érdekességgel is, amiknek történelmi jelentőségük van. A fővárosiak közül például sokan nem is tudják, hogy egykor egy egészen érdekes dolog állt itt, aminek a nyoma még most is megtalálható – alábbi cikkünkben részletesen beszámolunk erről:

A Hősök tere ad otthont Az Ismeretlen Katona sírjának is, amit még 1929-ben avattak fel, és rendszeresen megkoszorúzzák. Az első világháborús áldozatoknak szánt emlékmű az évtizedek alatt volt, hogy megváltozott, hiszen például a jelenlegi, „Hőseink emlékére” felirat is más volt régen, de van ezzel kapcsolatban egy súlyos tévhit is, amit mindenképp érdemes tisztázni, mivel valóban sokan nem tudják.

Az Ismeretlen Katona sírjában a közhiedelemmel ellentétben nincs holttest, nem nyugszik ott egy híres, rejtélyes hazafi, aki az életét adta Magyarországért az első világháborúban.

Vannak a világban olyan helyek is, ahol valóban egy emberi maradványokat tartalmazó síremlékről van szó, de a Hősök tere nem ilyen, és ezt annak idején egy ezredes is megerősítette. Vagyis ez egy olyan emlékmű, ami inkább eszmei vonalon próbál emlékeztetni minket arra, hogy mekkora áldozatot hoztak/hoznak a katonák a hazájukért – és nem temettek el alá senkit, hiába hiszik ezt sokan.

Itt lehet megnézni egy régebbi videót, amin egy látványos őrségváltás látható Az Ismeretlen Katona sírjánál:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás