promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt? Elsötétült a Lidl Magyarország Facebook-oldala, mindenki a magyarázatot várja
Borítókép:  Unsplash
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda délután történt a rejtélyes leállás, nem érhető el az üzletlánc hivatalos Facebook-felülete.

A hazai üzletlánc több mint 1,1 milliós követőtáborral rendelkező oldalára navigálva a Facebook csak annyit árult el, hogy „a tartalom jelenleg nem érhető el”, így egyelőre nem tudni részleteket a leállásról, ami mögött akár online betolakodók is állhatnak.

Mostanában többször hallhattunk hasonló kibertámadásokról, melyek során kizárják az adminisztrátorokat a felületről és átveszik az irányítást az adott oldal felett, amivel súlyos károkat okozhatnak az oldal jogos tulajdonosának.

Nem csupán a Facebook-oldalak vannak veszélyben, néhány héttel ezelőtt a Pepco-t érte nagyon komoly incidens, miután csaknem 6 milliárd forintnyi eurót emeltek le az egyik üzletáguk számlájáról. A hackertámadást Magyarországról indíthatták, a vállalat pedig komoly erőfeszítéseket tesz, hogy visszakapja pénzét, ám a kár így is óriási, az eset kapcsán pedig a Pepco részvényei is bezuhantak.

A Facebook-oldalak ellopása kapcsán talán valamivel több lehetőség áll rendelkezésre, ám így is kellemetlen incidenst jelenthet, hiszen egyrészt privát információkra tehetnek szert vele a csalók, másrészt pedig hamis posztokkal befolyásolhatják az adott vállalat követőtáborát.

Ebben az esetben remélhetőleg nem erről van szó, az pedig akár még jó hír is lehet, hogy elérhetetlen az oldal - hiszen így nem lehet megtévesztő információkat közzétenni rajta - és rövidesen talán helyre is áll a közösségi felület.

Az is előfordulhat, hogy a Meta hibája okozta a leállást, márciusban egy komoly üzemzavar órákra megbénította a közösségimédia-óriás felületeit. Akkor világszerte ellehetetlenült a belépés, a messenger-üzenetek küldése, de az Instagram és a Threads használata is akadozott.

Szerkesztőségünk megkereste a Lidl sajtóosztályát, amint válaszolnak érdeklődésünkre, frissítjük cikkünket.

Frissítés: szerda délután 15 óra előtt néhány perccel állt helyre az oldal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás