promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlenül lealázták a Pepco-t, brutális támadás indult a magyarok kedvenc üzletlánca ellen
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A dolog érdekessége, hogy éppen Magyarországról indították el a támadást az üzletlánc ellen.​

Kegyetlen támadás érte a magyarok egyik kedvenc áruházát, a Pepco-t. Még az áruházlánc csoport részvényei is beremegtek a tőzsdén az ügy miatt és nem kevesebb mint 10 százalékot veszítettek értékükből pillanatok alatt.

Ez pedig természetesen nem a véletlen műve, nemrégiben kiderült ugyanis, hogy egy Magyarországról indult hekkertámadás nyomán mintegy 15,5 millió euró ( 6 milliárd forint) tűnt el a cég számlájáról. 

Egyelőre nem világos, hogy a pénzösszegeket vissza lehet-e szerezni

– írták az erről szóló közleményükben.

A Pepco ugyanakkor igyekszik megnyugtatni a kedélyeket és mint azt hangsúlyozták, együttműködnek a bankokkal és a rendőrséggel az elveszett pénz visszaszerzése érdekében.

A csoport rendkívül komolyan veszi a pénzügyi ellenőrzéseket és az informatikai biztonságot, és jelenleg az összes rendszer és folyamat csoportszintű felülvizsgálatát végzi annak érdekében, hogy a jövőben még erőteljesebben biztosítsa az üzletet

– olvasható az Economx által idézett közleményükben.

A vállalat egyébként azt is közölte, hogy a mérlege így is egészséges és a likviditása több mint 400 millió euró a saját tőke és a hitelek alapjánés, működésből származó bevételi oldal pedig továbbra is erős.

A vizsgálat jelenlegi szakaszban úgy tűnik, hogy az incidens nem érintett semmilyen ügyfél-, beszállítói vagy személyzeti információt vagy adatot

– tették hozzá, ám további részleteket nem közöltek az adathalász-támadásról.

A Pepco egy Magyarországon is rendkívül népszerű kiskereskedelmi lánc, amely szerte Európában 3600, Lengyelországban több mint 1300, hazánkban pedig 350 üzlettel rendelkezik. 

A vásárlók ugyanakkor nem egyszer voltak már elégedetlenek az üzlet termékeivel, Az emberek ugyanis rendszeresen panaszkodnak arra, hogy a Pepco-ban jóformán sosem lehet kapni az akcióban meghirdetett termékekből, vagy ha lehet is kapni, már a nyitás utáni első órában elkapkodják, mert olyan keveset kapnak belőlük.

Egy ilyen esetről számoltunk be alább olvasható cikkünkben is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás