promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elérhetetlenné vált a Facebook, a Messenger és az Instagram is, pánikhangulat szabadult el az interneten
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi történt? Elérhetetlenné vált kedd délután a Facebook.

Kedden délután egyszer csak leállt a Facebook. A Promotions szerkesztőségében is több újságíró egyszerre jelentette, hogy kidobta őt az oldalról a Facebook, és nem is engedi visszajelentkezni. Az internetes mérések szerint is kedd délután 16 óra után ugrásszerűen megemelkedett a száma azoknak a kereséseknek, amik Facebookos leállással, problémákkal kapcsolatos.

Azóta kiderült, hogy világszerte leállt a Facebook, de egyelőre nem tudni, mi okozta a problémát. Viszont mindenkinél ugyanúgy jelentkezett a gond:

hirtelen kidobta őt az oldal, és az újbóli bejelentkezések sikertelenek voltak. A legtöbben biztos arra gyanakodhattak, hogy feltörték a Facebook-jukat, ezért gyorsan jelszót akartak módosítani. Biztosíthatunk mindenkit, hogy erre semmi szükség, nem törték fel senkinek sem a Facebookját, nem kell új jelszó, ez a probléma mindenkinél egyszerre jelentkezett, ami azt jelenti, hogy központilag történt valami.

Ráadásul a probléma nem csak a Facebooknál, hanem a Messengernél és az Instagramnál is él, úgyhogy ne csodálkozzon senki, ha ott sem tud semmit sem csinálni. Mind ez idáig semmi sem volt kiírva a Facebookhoz sem, de most ha megpróbálunk bejelentkezni, az alábbi szöveg olvasható angolul:

„Elnézést, valami gond van. Dolgozunk azon, hogy a lehető leghamarabb kijavítsuk”.

Körülbelül háromnegyed 6-kor helyreállt mindegyik oldal.

FRISSÍTÉS: Megszólalt a Meta szóvivője - ezért álltak le az oldalak:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás