promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a Meta: ezért állt le a Facebook, a Messenger és az Instagram
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, miért állt le a Facebook, a Messenger és az Instagram.

Kedd délután derült égből villámcsapásként érte a világot, mikor egyik pillanatról a másikra mindenkit kidobott a Facebook, a Messenger és az Instagram, és akárhogy próbálkoztak a felhasználók, nem akarta visszaengedni őket. Nagyon sokan rögtön pánikba estek - nem csoda, hiszen arra gondoltak feltörték a fiókjukat, ezért próbálták gyorsan menteni a menthetőt; jelszót változtatni, jelenteni.

Csakhogy hiába próbáltak bármit csinálni, semmire sem reagált egyik oldal sem.

A felhasználók egymás után jelentették a gondot más portálokon, hátha valaki fel tudja őket világosítani, mi is történt; konkrétan mindenki feszülten várta, mikor kaphatja vissza a Facebookot, a Messengert, és az Instagramot. Egy idő után megjelent egy kis szöveg a Facebook-oldalán is, miszerint már javítják a problémát, és igyekeznek a lehető leghamarabb helyreállítani az oldalakat.

Ugyanis nem egy-egy személynél volt probléma a bejelentkezéssel, hanem globálisan leállt mindhárom oldal, de mind ez idáig nem lehetett tudni, mi volt az oka. Azóta viszont kiderült, hogy mi okozta a leállást. Andy Stone, a Meta kommunikációs vezetője kirakott egy rövid bejegyzést az X-re - igen, mivel akkor csupán a Twitterből vált X volt működőképes -, hogy tisztában vannak a hibával, és már gőzerővel dolgoznak rajta.


Aztán nem sokkal később a Meta egy másik, más nem nyilvános csatornáján kicsit részletesebb tájékoztatást adott.

A Meta meghatalmazott európai értékesítési partnere, a Httpool azt közölte az üzleti partnerekkel, hogy globális hibát azonosítottak, aminek a javítása várhatóan koraestig megtörténik.

Tehát valóban egy globális hibáról volt szó, az pedig csak percek kérdése, hogy a Meta szóvivője mikor fog kiadni egy hosszabb közlemény a leállásról, hiszen most a világsajtó kifejezetten erre van ráállva, és minden válaszokat akar.

Közben az X-vezér, Elon Musk zseniálisan rúgott bele a megbénult Metába:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás