promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A követők teljesen kikészültek Orbán Viktor titkos Szupercsapatától, elszabadult a pokol a kommentszekcióban
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt senki sem látta jönni, sokan még most sem tértek magukhoz. Orbán Viktor kommunikációs csapatára mindig lehet számítani, hogy mémgyártásról van szó, de ezúttal lehet, hogy kicsit elszámolták magukat.

Orbán Viktor idei évértékelőjét különös várakozás előzte meg, hiszen a kormány régóta nem került olyan kényelmetlen helyzetbe, mint amilyen Novák Katalin kegyelmi ügye kapcsán kirobbant, és ami végül (többek között) a köztársasági elnökasszony lemondását eredményezte. Az ügy komoly hullámokat vert a hazai közbeszédben, volt tűntetés, és még a celebek is belekeveredtek a gyermekvédelmi diskurzusba.

A miniszterelnök reakciójával természetesen nem volt mindenki elégedett, a hullámok továbbra sem ültek el. Egy évértékelő azonban sok minden másról is szól, Orbán Viktor például egyenként értékelte a miniszterek munkáját, illetve kitért az ország előtt álló kihívásokra is. Az évértékelőről szóló összefoglalónkat itt lehet elolvasni:

Beszédében Orbán Viktor több miniszter munkáját is kiemelte, valószínűleg ez adhatta az ötletet a kommunikációs stábnak, hogy a nindzsakormány, vagy az újévi ki kicsoda kvíz után ismét egy olyan TikTok videóval rukkoljanak elő, ami bizony megmozgatja az embereket - pártállástól függetlenül.

A kormány tagjait ezúttal a 80-as évek népszerű televíziós sorozatának, A szupercsapat tagjainak bőrébe bújtatták.

Korábban többízben is írtunk róla, hogy a politikai kommunikációnak milyen fontos része az, ami nem a politikai teljesítményről, hanem a szimpátia megszerzéséről szól. Egy meghívott kommunikációs szakember legutóbb például arra hívta fel a figyelmet, hogy a vicces mémek nagyon kontraproduktívak is lehetnek, ő a nindzsakormányt inkább negatívan értékelte. Erről itt írtunk részletesen:

A szupercsapat Magyarországon is óriási népszerűséggel futott a televízióban (emlékeim szerint először a TV2 sugározta), igaz megcsúszott pár évtizedet, így a hazai köztudatban talán még élénkebben élnek Hannibal, Szépfiú, Rosszfiú, és őrült Murdock kalandjai, mint a tengerentúlon.

Aki mégsem ismerné a sorozatot, annak azt érdemes tudnia, hogy vietnámi veteránokról szól, akiket tőrbe csaltak, és ezért üldözi őket a kormány. A hősies brigád azonban a menekülés során sem mond le arról, hogy segítsen az ártatlan bajbajutottakon, ahogy az intró szövege is szól:

"Ha bármilyen megoldhatatlannak tűnő problémája van, és véletlenül sikerül megtalánia őket, talán önt is kisegíti A SZUPERCSAPAT!"

Ezután elindul a mindenki által jól ismert főtéma, az Orbán Viktor TikTok csatornájára feltöltött videóban pedig egymás után látjuk a minisztereket munka közben, néhányan becézett nevet is kaptak, így lett Rogán Antalból Tóni, Nagy Mártonból Marci, vagy Szentkirályi Alexandrából Szandra.

A kommentszekcióban azonban nem hagyták szó nélkül, hogy  a szupercsapat azért mégiscsak egy törvényen kívül működő osztag, és érkeztek is az epésebbnél epésebb megjegyzések. Ezek közül válogattunk ki néhányat:

"Én úgy tudom a Szuper csapatot körözi az amerikai kormány."

"Engem csak az érdekel ki a Szépfiú a csapatban, nem jöttem rá."

"Amúgy a szuper csapatnak nem az az alap sztorija hogy körözik őket?"

"A szupercsapatot felbérelték mindig. Itt ki a felbérlő? Melyik politikus akit köröznek a hazájában?"

"Ha véletlenül megtalálja őket. Ez jó, sosincsenek bent a parlamentben!

Orbán Viktor TikTok videóját pedig itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás