promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kommentelők teljesen kiégtek Orbán Viktor nindzsa-kormányától, a fél ország ezen a furcsa elszóláson rugózik
Borítókép:  Profilmedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország miniszterelnöke a Fidesz tisztújító közgyűlésén nindzsa-kormánynak nevezte a kormányt, az ebből készült mémre rengetegen reagáltak.

Orbán Viktor kommunikációs csapata nem először tesz tanúbizonyságot kivételes rátermettségéről, rendszeresen lovagolnak meg olyan témákat, amik foglalkoztatják az embereket, korábban így járt Szoboszlai Dominik vagy Azahriah is. Ezúttal egy MI által generált videó kezdett el keringeni az internetezők körében, amiben Orbán Viktort és a kormány tagjait nindzsa felszerelésben láthatjuk. Szíjjártó Pétertől Lázár Jánoson keresztül Navracsics Tiborig több kép is készült, ezeket itt lehet megnézni:

Ezt a kommentelők sem tudták szó nélkül hagyni, csak úgy záporoztak a szellemesebbnél szellemesebb sziporkák és a sírva nevetős szmájlik, ami arra enged következtetni, hogy a TikTok közönségénél eléggé betalált ez a humoros kis anyag.

Obán Viktor San!

Lehetne jakuza!

Harakiri ne legyen!

Ez hatalmas! Akárki is kezeli a social media felületeket, nagyon jól csinálja!

Kész végem! Azt hittem egy paródia oldal tette ki.

Sokan tehát - politikai pártállástól függetlenül - nem is akartak hinni a szemüknek, hogy ez hivatalos. Pedig egy politikus kommunikációja nem mindig csak azt a célt szolgálja, hogy politikai üzeneteket juttasson célba (már csak azért sem, mert a legtöbb embert a napi politika valójában nem igazán hozza lázba), van mikor az egyszerű népszerűségnövelés a cél, például humoros posztokkal. A TikTokon például egyértelműen inkább a könnyed, vicces, mémesíthető tartalmak gyártása a feladat, hiszen a platform nem is igazán alkalmas a túl hosszú és összetett üzenetek artikulálására.

A videó hátteréről annyit érdemes tudni, hogy nemrég egy beszédében Orbán Viktor nindzsa-kormánynak nevezte a kormányt, utalva ezzel arra, hogy reményei szerint a politikai harcokban az ellenfelek maradnak a földön, és mi térhetünk haza épen, egészségesen.

Más se kellett az internet népének és a médiamunkásoknak, ez egy olyan erős párosítás, amivel kapcsolatban rengetegen kifejtették a véleményüket. Volt aki nehezményezte az elnevezést, hiszen a nindzsák nem csak ravasz harcosok, hanem voltaképpen bérgyilkosok is, más azt találta problémásnak, hogy ez a képzettársítás túl komolytalan a miniszterelnökhöz.

Az viszont biztos, hogy ez mindenkinek megragadta a fantáziáját.

Akárhogy is legyen, egy jól felépített stratégia lehetett, mivel másnapra a miniszterelnök TikTok csatornáján is feltűnt a fentebb látható videó. Hogy ez mennyire volt szerencsés, azzal kapcsolatban egy social média szakértőt is megszólaltatott az ATV, aki rendkívül izgalmas nézőpontokból világította meg a jelenséget, illetve azt, hogy a nindzsa-kormány hasonlat mennyire volt jó ötlet. Szerintetek igaza van? Ezt itt lehet megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás