promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A csalóknak semmi sem szent, már többezer magyar ember fájdalmát használhatták ki ezzel az olcsó trükkel
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A leggyengébb pontjainkkal akarnak visszaélni a csalók.

Az utóbbi időben egyre több olyan csalásról szóló hír üti fel a fejét, amiről nem is gondolnánk, hogy tényleg megtörténhet, de mégis. Gondoljunk csak például az MVM-es számlatartozásos vagy az OTP és más bankok ügyfeleit célzó átverésekre, melyek elképesztő módon megszaporodtak az utóbbi időben.

Ha pedig ez nem lenne elég a Facebookon is egyre több átveréssel találkozhatunk, gondoljunk csak a külföldi általában ázsiai oldalakhoz kapcsolódó átverésekre, melyekről alábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk:

Ebben a videóban nagyon fontos instrukciót is adnak ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen és ehhez hasonló átveréseket. Érdemes megnéznie, mert ezzel rengeteg bosszúságtól szabadíthatjuk meg magunkat:

Akadnak azonban még ennél is sokkal durvább csalással, a Facebookon ugyanis most futótűzként terjed egy halálhíres átverés, ami már tényleg mindenen túltesz. Ennek során az ismerősök feltört fiókjaiba belépett elkövetők olyan bejegyzéseket tesznek közzé, miszerint meghalt egy barátjuk vagy hozzátartozójuk.  Ezt követően pedig a csaló posztjára kattintók hamar egy hamis facebookos belépési oldalon találják magukat, amely megpróbálja ellopni a felhasználói nevüket és a jelszavunkat is.

Az Origo beszámolója szerint azonban még ez sem minden a kreatív csalók ugyanis most egy tematikusan hasonló, ám eddig nem látott trükkel kezdtek támadni.

Mégpedig úgy, hogy hamis profilokon keresztül temetkezési vállalatok valódi bejelentéseit osztják meg a Facebookon, majd megpróbálják rávenni az elhunytak ismerőseit, hogy vegyenek részt internetes közvetítésen keresztül a temetésükön.

A csalók linkjére kattintva azonnal egy adathalász weboldal töltődik be, amely kártyaadatokat követel a szertartáson való távoli részvételért. Az egyelőre nem világos, hogy milyen sors vár az áldozatoktól kicsalt kártyaadatokra, de az efféle esetekben általában sötét webes piactereken kötnek ki és más bűnözők vásárolják meg azokat az interneten történő illetéktelen fizetés céljából.

Ha tehát ilyen üzenettel találkozunk, először érdemes alaposan utánanézni annak, hogy valóban igazak-e a leírt állítások, mert könnyen csalók áldozatává válhatunk, ha hagyjuk hogy kihasználják az érzelmeinket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás