promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fénysebességgel terjed egy kegyetlen átverés a Facebookon, soha nem kapod vissza a pénzed, ha innen rendelsz
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy nyilvános Facebook-csoportban osztották meg a nem mindennapi történetet.

Az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a külföldi általában ázsiai oldalakhoz kapcsolódó átverések. Ezek természetesen leginkább azért válnak egyre gyakoribbá mert ezekről az egyébként sokszor kamu oldalakról sokkal olcsóbban rendelhetünk márkás termékeket, ami ígéretes ajánlatnak tűnik, így sokan bele is esnek abba a hibába, hogy bizalmat szavaznak egy-egy ehhez hasonló ismeretlen eredetű ajánlatra.

Egy nyilvános Facebook-csoportban pedig most egy egészen megdöbbentő történetet osztottak meg, ami abszolút bele is illik az előbbiekben felvázolt képbe. Mint azt a poszt bejegyzője megjegyezte, ez most egy vadiúj átverésnek számít és márkás dolgokkal kapcsolatos, melyeket alacsony áron árulnak az ázsiai eladók.

Facebookon mindenki rákattint egy hirdetésre főleg márkás cuccokat árulnak alacsony áron kínaiak vagy vietnámiak. Megrendeled a márkás cuccot, még ha előre nem is fizetsz csak utánvéttel akkor sem tudod megnézni mit kaptál, mert a kiszállító nem engedi

- kezdte a történetet a poszt szerzője, majd úgy folytatta, hogy miután megkapod a várva várt terméket, természetesen köze nem lesz ahhoz, amit előzetesen rendeltél.

Kapsz egy kamu terméket. Nem is csak hamisított hanem egy egészen más kinézetűt amit az ÁZSIA centerben megkapsz féláron

- hangsúlyozta.

Nem ez azonban a legfőbb probléma, hanem, hogy ezt követően még reklamálni sem lehet sehol, mert nincs visszaküldési cím. Az említett történet egyébként végül sikeresen megoldódott, ám így sem volt egyszerű menet.

 Ha vásárolsz weboldalról tessék megnézni a az Általános szerződési feltételeket, adatvédelmi szabályzatot, hová van a cég bejegyezve, telefonszám és e-mail cím. A férjem is így járt. Szerencsére magyar kínai cég volt. Egy hetembe került mire kiderítettem, hogy honnan jött a Bossnak nem nevezhető termék. Megtaláltam őket a 16.kerületben az ipari övezetben. A pénzt nem akarták visszafizetni, de a többszöri zaklatásomra visszaadták.

- zárta a történetet a hölgy. 

Ez alapján pedig nem kérdés, hogy mindenkinek nagyon érdemes figyelnie az online rendeléseknél, az utóbbi időben ugyanis nem egy ehhez hasonló történetről hallani.

Az alábbi videóban néhány fontos instrukciót is adnak ahhoz, hogy elkerüljük az ilyen és ehhez hasonló átveréseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás