promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Netflix előfizetésed van? Erről mindenképp tudnod kell, ha nem akarod hogy lecsapolják a bankszámládat
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon résen kell lennünk ha ilyen emailt kapunk a streamingóriás nevében.​

Manapság egyre több olyan csalásról szóló hír üti fel a fejét, amiről nem is gondolnánk, hogy tényleg megtörténhet, de mégis. Gondoljunk csak például az MVM-es számlatartozásos vagy az OTP és más bankok ügyfeleit célzó átverésekre, melyek elképesztő módon megszaporodtak az utóbbi időben.

Ezek után pedig már nem is kéne meglepődnünk azon, hogy egy újabb vérlázító átverés ütötte fel a fejét a magyar neten. Ezúttal a hazánkban rendkívüli népszerűségnek örvendő Netflix streaming-szolgáltató nevében próbálják meg átverni a gyanútlan vagy csak figyelmetlen felhasználókat, mégpedig úgy, hogy banki adatokat csalnak ki tőlük, hogy ellophassák a pénzüket. Ezt egy email segítségével próbálják elérni.

A csalók által tömegesen szétküldött email arról tájékoztatja, a vélhetően véletlenszerűen kiválasztott  címzetteket, hogy "probléma merült fel a fizetési módszereddel", ami miatt Netflix-szolgáltatásuk hamarosan megszűnhet.

Ám a levél természetesen megoldást is kínál a problémára, az adatok frissítésével ugyanis elkerülhető lenne mindez.

A Netflix szolgáltatás élvezetének folytatásához kérjük, frissítsd a fizetési adataidat

írják a PC Fórum által kiszúrt emailben.

A portál beszámolója szerint a  "Fizetési Módszer Frissítése" gomb ugyanakkor a gyanútlan felhasználókat nem a Netflix oldalára, hanem egy, a csalók által üzemeltetett weblapra viszi, ahol aztán a már említett "frissítés" leple alatt megpróbál banki adatokat kicsalni tőlük.

Az itt megadott adatokat a kiberbűnözők természetesen pénz leemelésére használnák fel az áldozatul esett streamelők számlájáról.

Mire kell figyelnünk ilyen helyzetben?

Az ilyen és hasonló levelek esetén mindig érdemes odafigyelni először is a feladó címére és megbizonyosodni arról, hogy az tényleg a Netflix -e, valamint, hogy a link milyen címre vinne minket.

Ennek kapcsán fontos hangsúlyozni, hogy adott esetben a csalók nagyon trükkösek voltak, mert az emailek küldéséhez regisztráltak vagy feltörtek egy, a Netflix nevére nagyon hasonlító "netfluix.hu" domaint is, és erről kezdték el küldeni a figyelmeztetéseket, ami így a felületes szemlélők számára még meggyőzőbbnek tűnhetnek..

Ha valaki pedig igazán biztosra akar menni, az minden hasonló esetben a címet böngészőjébe "kézzel" beírva keresse fel szolgáltatója honlapját, így ugyanis biztosan jó címen landol - és ha valóban probléma van fiókjával vagy kártyájával, azt a bejelentkezés után biztosan fogja jelezni az, illetve korrekciójára is lehetőséget ad majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás