promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden, amit tudnod kell a hazai boltzárról, ezekről fontos tudnia minden vásárlónak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, hogyan alakul majd a hazai boltok nyitvatartása szenteste.

Már csak párat kell aludnunk és itt a karácsony, sokan azonban a legutolsó pillanatra hagyják a bevásárlást az ünnepi időszakban és még december 24-én is a boltokat járva próbálnak mindent elintézni. Idén azonban nem árt ha kicsit előbb elintézzük az ünnepi előkészületeket, sok hazai üzlet ugyanis egyáltalán nem fog kinyitni szenteste.

Az átláthatóság érdekében most összegyűjtöttünk mindent, amit az ünnepi nyitvatartás kapcsán tudni érdemes. Először is nézzük azokat az üzleteket, amelyek egyáltalán nem fognak kinyitni december 24-én.

Lidl

Elsőként a Lidl jelentette be, hogy mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, amit azzal indokolt, hogy példát szeretnének mutatni, hogy erősítsék Magyarország alapértékeit. Közleményükben azt írták, hogy ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében

A boltlánc ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a vásárlók érdekeit szem előtt tartva december 23-án meghosszabbított nyitvatartással működnek az üzleteik.

Penny

A Lidl után azonnal hasonló bejelentést tett a Penny Market Kft. is, Az üzletlánc azt közölte, hogy a két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én zárva tartja mind a 230 magyarországi üzletét.

A Penny ugyanakkor jelezte, hogy december 22-én és 23-án szintén meghosszabbított nyitvatartással este 22 óráig várja a vásárlókat, december 27-től pedig már a szokásos üzemidőben tartanak nyitva.

Rossmann

A Rossmann szintén jelezte, hogy több mint 200 hazai üzletüket zárva tartják december 24-én, azaz szenteste. A cégvezetés ugyanis egyhangúan megszavazta a kollégák számára biztosított szabadnapot

Spar

A Spar Magyarország is bejelentette, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében december 24-én zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét, kivéve az Intersparokat és egyes bevásárlóközpontokban lévő Spar és City Spar szupermarketeket. Azok a dolgozók pedig, akik ezen a napon dolgozni fognak, 100 százalék túlórapótlékban részesülnek.

Deichmann

 Az üzletlánc december 23-ig a megszokott nyitvatartási rendben várja vásárlóit. December 24-26. között pedig a Deichmann online shopban lehet majd zavartalanul vásárolni.

Azoknak pedig akik mindezek ellenére december 24-én szeretnének bevásárolni, van egy jó hírünk, néhány üzlet ugyanis nyitva lesz majd szenteste napján is. Íme a lista:

Auchan 

Az Auchan közleménye szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokaknak szükségük lehet valamire ilyenkor is. Másrészt azoknak is szeretnének kedvezni, akik reggeli sütésű kenyeret, kalácsot szereznének be a többnapos ünnepre, ezért déli 12 óráig nyitva tartanak majd december 24-én is.

Tesco

Ugyanilyen nyitvatartással várja vásárlóit a Tesco is, az üzletlánc szerint ugyanis a vásárlók igénylik az utolsó pillanatos bevásárlás lehetőségét, különös tekintettel azok, akik  december 23-án hosszabbított munkaidőben dolgoznak. 

Aldi

Az Aldi Magyarország szintén jelezte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is december 24-én is, országosan egységesen 12 óráig nyitva tartja valamennyi áruházát. 

Ezen üzletek mellett nem jelentett be zárva tartást szenteste napjára a legnagyobb hálózatok közül a CBA, a Coop, és a Reál sem.

Forrás: Promotions, HRportál

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás