promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összehasonlították a LIDL és az ALDI sajátmárkás termékeit, megdöbbentő hogy melyik bolt került ki győztesen
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Melyik boltban érdemes vásárolni? Hihetetlen de végre kiderült.

Egy Sallai Márk nevű Youtuber járt utána annak, hogy vajon melyik kedvelt élelmiszerlánc saját márkás termékeit inkább megvásárolni. A két bolt a Lidl és az ALDI volt, mindkét bolt sok ilyen termékkel rendelkezik.

Na de mi lett az eredmény? Vágjunk bele, hogy kiderítsük.

Márk nagyon alapos munkát végzett, sokakat érdeklő információval kezd és a vásárlás blokkjait hasonlítja össze. Az ALDI-nál az árak mellett fel van tüntetve a kiszerelések nagysága is, mértékegységekkel, így a vásárló pontosan és azonnal tudhatja a vételárért pontosan milyen és mekkora terméket kapott, míg a Lidl-nél erre nem helyeztek külön hangsúlyt.

Ugyanazokért a termékekért az Aldiba 6387 Forintot kértek el, a Lidl-ben pedig 6727 Forintot, így valószínűleg a kis különbség miatt nem ez alapján dőlt el a győztes. Az árkülönbözetet azonban mindössze 3 termék adta, ennyi volt drágábban kapható a Lidl-ben.

Az összehasonlított termékek listája a következő: cola, ketchup, mustár, szeletelt trappista, almaital, frankfurti virsli, sóspálcika, pirított hagyma, vitaminos víz, energiaital, ajvár, sajtos kifli, proteinjoghurt.

Érdekes lista, ebben a kombinációban szerintem még sosem vásároltam, kíváncsi lennék mennyire nézett furán a kasszás, de ez csak az én személyes megjegyzésem.

A szószoknál például bár a Lidl drágábban kínálja a terméket, viszont nagyobb kiszerelésben, így összességében a magasabb ár ellenére is jobban megéri, ha grammokra bontjuk le a végösszeget.

A videó végére egyébként összeáll a vásárlás kompozíciója, egy aranyis kis reggeli tálat rak össze a srác, virslivel, sajtoskiflivel, szószókkal, pirított hagymával, az egyebeket pedig kísérőnek fogyasztja.

Nagyon alaposan kielemzi a termékeket, mindegyiket az ételek pontozásánál jellemző íz, illat, állag, textúra illetve kezelhetőség szempontjából, a végeredmény pedig egyértelmű, azonban nagyon szoros: az ALDI-ban 6 termék volt finomabb (külön kiemelte a ketchup és mustár szószpárost), míg a Lidl-be 8 termékért menne vissza az elszánt tesztelő.

Ha érdekel melyik termékről mit mond pontosan, akkor katt a videóra, sokat lehet belőle okulni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás