promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezárnak a Penny üzletek egész Magyarországon, ezzel indokolták a döntést
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Idén biztos, hogy nem szabad az utolsó pillanatra hagynunk az ünnepi bevásárlást.

Nemrégiben érkezett a hír, hogy a Lidl mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, amit nem sokkal később egy újabb hazai bolthálózat a Rossmann hasonló bejelentése követett, most pedig úgy fest a Penny is beállt a sorba,

Az üzletlánc most azt közölte, hogy a két karácsonyi munkaszüneti nap mellett idén december 24-én is zárva tart a Penny mind a 230 magyarországi üzlete.

Az ezt megelőző napokban azonban hosszabb nyitvatartással igyekszik megkönnyíteni vásárlói számára a készülődést. A Penny történetében nem ez az első alkalom, hogy december 24-én nem nyit ki. Legutóbb 2016-ban döntött úgy, hogy a vasárnapi napra eső szentestén is zárva tartja boltjait.

A PENNY a közleményében kitért arra is, hogy a cég vezetése a munkavállalói és a vásárlói érdekeit megvizsgálva, továbbá a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) megkeresésére is reagálva döntött úgy, december 24. és 26. között valamennyi üzletét egységesen zárva tartja.

A magyar hagyományok szerint a család december 24-én, azaz Szentestén gyűlik össze. Idén a PENNY döntésnek köszönhetően valamennyi munkatársunknak ismét lehetősége nyílik ezen a napon már a készülődés időszakát is a szeretteivel tölteni. Természetesen a döntés meghozatala során a vásárlóink érdekeit is szem előtt tartottuk, így számukra hosszabb nyitvatartási időt biztosítunk az ünnepet megelőző napokban

– hangsúlyozta a döntés kapcsán Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

A Lidl is hasonlóan indokolta a döntést korábban. Mint azt kiemelték, példát szeretnének mutatni, hogy erősítsék Magyarország alapértékeit, szerintük ugyanis ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében. Ugyanezt az intézkedést jelentette be most a Rossmann is.

Ezek a bejelentések azonban mindenképp azt jelentik, hogy idén semmiképp sem szabad az utolsó pillanatra hagynunk az ünnepi bevásárlást. Sőt, ha ez a tendencia folytatódik hamarosan további áruházláncok is bejelenthetik ugyanezt a döntést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás