promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi palimadárnak néznek a budapesti karácsonyi vásárban, több ezret spórolhatnál de a sumákoló árusok miatt esélyed sincs
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fogadjunk, hogy ezt te sem tudtad a Vörösmarty tér és a Bazilika előtti vásárról, le fog esni az állad.

A budapesti karácsonyi vásár árai miatti háborgás minden évben borítékolható és az infláció bizony ezt a rendezvényt sem kerülte el: mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ott szeretne ebédelni, vagy vacsorázni, vagy akár egy desszertet elfogyasztani. Gondolnánk ezt mi, hiszen mindenhol ez jön velünk szembe és mi is ezt tapasztaljuk, ha kilátogatunk a vásárra. Azonban, van itt egy nagy de. Már a tavalyi évben is minden meleg ételt árusító standnak biztosítani kellett fix áras, úgy nevezett kedvezményes menüt, ami nem lehet több 1500 Forintnál, ez pedig minden meleg ételt árusító standnál elérhető opció.

Ez az ár maximalizálva van és elvileg teljesen nyilvános információ, gyakorlatilag pedig mindenki meglepődött akinek mondtam. Amúgy is tervben volt a karácsonyi vásár megtekintése, viszont így még egy plusz okom volt: nyakamba vettem a várost és megnéztem a sok szép portéka mellett az édelstandok kiírt tábláit is.

Gondolom nem fog nagy meglepetés érni ha azt írom: az 1500 Ft-os menü kiírásával sehol nem találkoztam (ha lenne kivétel és elsiklottam felette, akkor elnézést kérek) az ártáblákon, ellenben a lángos, a töltött káposzta és a grill dog több ezer forintos árai mindenhol ott mosolyogtak rám. Ha megnézzük a kis étlapot (ami nem mindenhol van kirakva), akkor azon szerepel ez a fogás, láttam grill kolbászt kenyérrel, volt brassói, csirkemell krumplival, vagy rizzsel és ha rákérdezünk a dologra, akkor szívélyesen elmondják, hogy mit lehet egy-egy helyen ennyiért falatozni.

A titkolózás mögötti piaci megfontolást értem is, meg nem is: nyilván mindenki jobban örül egy 6-8 ezer forintos termék eladnának, mintha 8-10 1500 forintosnak, nagyobb a nyereség, nagyobb az árrés, mégis, véleményem szerint így rengeteg pénztől esnek el az árusok.

Sokan pedig eleve rossz szájízzel mennek ki és távoznak a vásárról arra gondolva, hogy nekik a nézelődésen kívül nincs pénzük semmire, holott ilyen áron több család meg tudná magának engedni az ünnepi ebédet, vacsorát. Az ételek minősége egyébként kiváló, akár az olcsóbb, akár a drágább opciót választjuk, így erre biztosan nem lesz panasz.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy menjen és egyen valami finomat ezen információ ismeretében és ne felejtse el ezt a cikket más ismerőseinek is elküldeni, akinek szintén új lehet ez az információ.

Ha pedig az otthonod kényelméből élveznéd a vásárt, akkor itt egy nagyon részletes, csodás videó Budapest belvárosáról, ahogyan éppen ünnepi fényekben pompázik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás