promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális árakkal támad Budapest legszebb kirándulóhelye, elkeseredett családok kérdezgetik hogyan tovább
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kiragasztott papírral tájékoztatták az arra járókat.

Nem újkeletű dolog, hogy országunkban alig van olyan szolgáltatás, amit ne érintett volna a csapból is folyó infláció, így a kezdeti kesergés után már kevés dolgon lepődik meg az ember, ha valaminek megpillantja az árát. Nosztalgiázva gondolunk arra, hogy öt évvel ezelőtt mennyi mindent tudtunk venni x forintból, akkor pedig szintén azon morfondíroztunk, hogy azelőtt öt évvel mennyivel többet ért a pénzünk. Így van ez generációk óta.

A másik tény, melyről már korábban írtam az oldalunkon, az pedig az, hogy Budapest irdatlanul rosszul áll köztéri mosdók tekintetében. Kevés van, de mondjuk inkább azt, hogy nincs, ami meg mégis az vagy nyitva sincs, vagy nem tartják karban, vagy lezárták, hogy a hajléktalanok ne költözzenek bele, vagy ott van még az is, hogy szimplán olyan drága, hogy jobban megéri valahova beülni egy kávéra és ott használni a mellékhelyiséget.

A harmadik, amit fontos tisztáznunk, hogy a helyszín, amiről szó lesz, az Normafa, ami rengeteg budapesti, Pest környéki, de akár vidéki ember egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Szuper, mert tökéletes romantikázásra, baráti iszogatásra, túrázásra, de a terepviszonyok miatt kisgyermekkel is ideális célpont, ha egy kicsit szívünkhöz akarjuk ölelni a természetet és a kirádulást terveztük programnak.

E három dolog találkozása hozta össze cikkem apropóját, melyet egy interneten közzétett kép ihletett, de annak megértéséhez az előző három pontot tisztázni kellett.

A fotón egy vendéglátóipari egységre kiragasztott tábla figyelmeztette az arra járókat, hogy a mosdó használata 800 Forintba kerül. A szükség persze nagy úr és vitathatatlan, hogy van olyan helyzet, mikor ennek a háromszorosát is megéri az, hogy magunkra tudjuk zárni a wc ajtót, de ez még azért nekem is szemet szúrt. Viszonylag ritkán kérdőjelezem meg hogy mi miért kerül annyiba, mint amennyiért adják, de na.

Én finoman fogalmaztam, nem így a fotó alatti kommentszekció, ami minden túlzás nélkül elszabadult. Teljesen normális az, hogy nem fizető vendégektől pénzt kérnek a mosdó használatért, de ez általában 200, nagyon maximum 400 Ft szokott lenni (ezt az árat a Deák Ferenc téren kérik el, egy nagyon kulturált mosdó használatáért és már ott is gyakran hallok morgolódást, mikor valóban ki kell fizetni az összeget). Rengeteg családos ember háborodott fel, mondván, ha semmire nem költenek, csak el szeretnének menni wc-re, akkor egy 4 tagú család 3200 forintot hagy ott, ami valóban nagy áremelés.

Ha belegondolunk ez valóban nonszensz, illetve nem ismerem a pub/étterem árait, de valószínűleg itt is érvényes az, hogy érdemes inkább bemenni fogyasztani valamit. Persze egy kirándulóhelyen még inkább kiemelt szükség lenne közösségi mosdók kihelyezésére, így nem csoda, hogy a hely meglátta ebben a kedvező üzleti lehetőséget, mégis érthető az emberek elkeseredettsége. A kapitalizmus velünk élő jelenség, de a kommentek tanulsága szerint sok embernek esett rosszul az, hogy így akar "nyerészkedni" a tulajdonos.

Bár aligha van olyan, aki még ne kirándult volna itt, azért cikkem végére beteszek egy videót arról, hogy mire számíthat az, aki ellátogat a XII. kerület egyig legcsodásabb szegletébe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás