promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öngyilkos küldetés a WC-zés a pesti rakparton
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Aki gyakorta mozog a főváros éjszakai (vagy akár nappali életében), az egy emberként érezhette át Budapest egyik égető problémáját.

Ami jelesül az, hogy több európai nagyvárossal egyetemben, nálunk egyszerűen lehetetlen nyilvános mosdót találni.

Én személy szerint remek veseműködéssel rendelkezem, így rengetegszer belefutottam abba a kontraindukált problémába, hogy valahova be kelett ülnöm inni valamit azért, hogy elmehessek mosdóba, ami nyivánvalóan a 22-es csapdája: az ideiglenes megoldásért feláldozom a hosszútávú célt.

Más városokban hihetetlen kutúráltan van ez megoldva, a Google Maps-be beírva a nyilvános wc abban az országban használatos megfelelőjét (bár a public toilet is működött eddig mindenhol) kiadta a térkép, hogy hol van a legközelebbi illemhely és esküszöm, ez sosem volt 5 percnél messzebb.

Aki kicsit képben van a fővárosi budihelyzettel, az tudja, hogy a Deák Ferenc téren például az egész föld felázott, mivel szorgalmazzák (vagy tolerálják, ki hogyan áll hozzá) a fiatalok köztéri alkoholfogyasztását, ám a végtermék elhelyezése nem megoldott.

A megoldás erre az lett, hogy a kérdéses már iszapos területet elkerítették, biztonsági őröket alkalmaztak a bokortól való távoltartásra, wc azonban továbbra sem lett lehelyezve.

Van ugyan egy mélygarázsos megoldás, ahol pénzért cserébe könnyíthet magán a rászoruló delikvens (ami egyébként teljesen rendben van, máshol sem ingyenes ez), azonban ez 10-11 környékén zárórát hirdet.

Lényeg a lényeg: épp ideje volt néhány ToiToi wc elhelyezésének, azonban a fentiek fénye nélkül is túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a helyszínválasztás nem volt épp ideális.

A videón látni fogjátok, hogy a kényes kérdés nem oldódott meg, csupán 19-re lapot húztak: az eddigi áldatlan állapot helyett va lehetőségünk egy kellemes ürítésre, azonban könnyedén elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó cselekedetünk az életben.

Itt megnézhetitek videón, hogy pontosan miről is beszélek, szerkesztőségünk azonban elhatárolódik a felvételen használt szavak használatától (annak ellenére, hogy bőven lenne helye ebben a cikkben is):

@mrszerencses

Sz*rás után HALÁL! de legalább a kilátás jó

original sound - Szerencsés Szabolcs

Kis kiegészítés a teljesség kedvéért:

A mosdók csak hétvégén üzemelnek hivatalosan, amikor a rakpart le van zárva, de a kamikaze akcióhősök köztünk élnek, így azért nem életbiztosítás ez így.

Illetve eddigi ismereteim szerint Kőbányán két darab nyilvános mosdó üzemel, melyeket 200 Forintért vehetünk igénybe és teljes mértékben rendben vannak tartva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás