promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
27 betű! Íme a leghosszabb budapesti utcanév, amely kimondva is rettenetesen hosszú
Borítókép:  Profimedia/Budapest
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rengeteg hosszú utcanév található a fővárosban, de mind közül ez a leghosszabb.

Mi, magyarok, csakúgy mint a világ összes táján, imádjuk a földrajzi legjeinket. A legmagasabb magyarországi pontot szinte mindnki tudja, talán a legmélyebbet is, sőt, még azzal is tisztában vannak a legtöbben, hogy melyik község magyarország legmagasabban fekvő települése.

Valószínűleg azt már kapásból nem tudnánk bemondani, hogy hol van az ország közepe, és azt sem, hogy melyik a legrövidebb vagy éppen leghosszabb magyar településnév, illetve azt sem, hogy melyik a főváros leghosszabb nevű utcája. Előbbiekről már több cikkben is írtunk nektek, utóbbival pedig most fogunk foglalkozni bővebben is.

Mégis melyik Budapest leghosszabb nevű utcája?

A Ferihegyi repülőtérre vezető út egy gyorsforgalmi út, ami a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez biztosít gyors kijutást az Üllői útról. 27 írásjegy és 28 betű, ezzel pedig a leghosszabb fővárosi utcanév.

Hogy milyen további hosszú utcanevek találhatók még a fővárosban, amelyek megközelítik a fentebb említettet?

A Csontváry Kosztka Tivadar utca (26 írásjegy, 27 betű) következik közvetlenül a Ferihegyi után, majd az Október huszonharmadika utca (25 írásjegy, 26 betű), illetve a Tersánszky Józsi Jenő sétány (24 írásjegy, 25 betű).

(Forrás: Wikipedia, Katatones blog)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás