promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes dolgot láttak horgászat közben és felvették videóra, csak találgatni tudják mi okozta a gyomorforgató látványt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a legszörnyűbb dolog, amit láthatsz, szinte felfoghatatlan.

Elképesztő videót tett közzé egy amerikai férfi az interneten. Amikor ilyet látunk, mindig hirtelen elkezdünk örülni annak, hogy a viszonylag nyugodt Kárpát-medencébe születtünk, ahol a legkomolyabb veszélyt az Hortobágyon legelő szürkemarhák és a Börzsöny mókusai jelentik (azért farkasfalka közé senki ne menjen önszántából):

A videón látható állapotban fellelt döglött kajmán azonban minden bizonnyal nem más, még agresszívabb ragadozók áldozata lett, hanem egy nagyon elkeserítő  jelenségnek köszönhette a halálát. A tetemet egy dél-amerikai védett nemzeti parkban találta meg a férfi, és abból, hogy az állat farka le volt vágva, arra lehet következtetni, hogy valószínűleg orvvadászok végeztek az állattal.

Magyarországon egyáltalán nem számít megszokottnak a kajmán vagy krokodilhús fogyasztása (tekintve hogy a faj nálunk nem éppen őshonos, ez azért annyira nem meglepő), de azokon a földrajzi területeken, ahol elterjedtek ezek a hüllők, egyáltalán nem ritkaság hogy az asztalra is kerül.

A hagyományos vadászetikett egyébként a legszigorúbban elítéli a videón látható jelenséget, ahogy azt a férfinak többen is jelezték a felvétel alatti kommentekben.

Egy hozzászóló állítása szerint többgenerációs vadászcsaládból származik, és szerinte a vadászfilozófia egyik alapja, hogy ilyen mérvű pazarlás egy állat elejtése után teljesen megengedhetetlen és megvetendő: sikeres prédaejtés után nem csak hogy hálát kell adni az állatnak, de kötelesség annak minden részét is felhasználni.

Régebben, a hagyományos háztáji mezőgazdaság időszakában ez egyébként szintén alapvetésnek számított: egy tehén vagy disznó, de még a szárnyasok felnevelése is időbe, pénzbe, takarmányba, energiába került: nagy testű állatok esetében akár több évbe is, így ha vágásra került sor, a vértől a csontokig mindent felhasználtak, nem csak étkezésre, de háztartási tárgyak készítésére is.

Az állatvilág iránt érdeklődő olvasóinknak javasoljuk az alábbi cikkünket,  amelyben kutatók egy csoportja rendkívül érdekes megfigyeléseket tett:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás