promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt a farkasgyilkos vadász: „Azt hittem, elkóborolt szánhúzó kutya”
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő vallomást tett az országszerte gyűlölt vadász, aki lelőtte a svájci farkast.

Hatalmas botrányt és felháborodást okozott, mikor kiderült, hogy egy nyíregyházi vadász lelőtte azt a svájci farkast, aminek vándorlását egész Európa figyelte. A vadász elmondása szerint kutyának nézte a Hidasnémetinél kilőtt állatot, akinek jeladóját a Hernád folyóba dobta.

Az ügy mélységesen felháborította az országot, petíció is indult annak érdekében, hogy a vadászra letöltendő börtönbüntetést szabjanak ki. A közellenséggé vált férfi nemrég megdöbbentő vallomást tett a rendőrségen; szavai később a Vadászat EVO - Hagyományok és haladás, beszélgetések a tűbortűznél című portál Facebook csoportjában is megjelentek.

„Az említett napon a xy vadásztársaság területén a zx biztonsági körzetbe írtam be vadászni. Valójában csak a vándormadarak vonulását kívántam megfigyelni mivel lelkes amatőr ornitológus vagyok, puskát csak azért vittem magammal, hogy ha esetleg szenvedő, beteg vagy sebzett vaddal találkoznék, meg tudjam váltani szenvedéseitől”

- kezdte a magyarázkodást a Nyíregyházán élő és tevékenykedő, önmagát állatszerető emberként jellemző férfi, aki elkóborolt szánhúzó kutyának nézte az állatot.

Elmondása szerint mikor megzörgette a nála lévő "prémium kutyatápot", a farkas azonnal elindult felé.

„Ahogy odaért, kiöntöttem egy maréknyit a kutyaeledelből amit ő hálás farkcsóválás közepette azonnal enni kezdett. Nagyon le volt soványodva szegény. Evés közben folyamatosan kapkodott a nyakán lévő fura nyakörvhöz a mancsával, szemmel láthatóan zavarta. Segíteni akartam neki, lecsatoltam a nyakörvet amit ő nem csak, hogy nyugodtan tűrt de miután levettem, hálásan megnyalogatta a kezemet. Elborzadva láttam, hogy a nyakörv alatt ki van sebesedve a nyaka. A nálam lévő elsősegélycsomagból betadint vettem elő és lefertőtlenítettem a sebet. A kutya, miután elfogyott az összes kutyatáp, egyszer csak megfordult és elszaladt”

- állítja a vadász, aki ezután elmondta, hogy a nyakörvet el akarta juttatni az állatvédőkhöz, hogy megmutassa, mivel kínozzák a kutyákat, de mivel vér és genny borította, le akarta mosni a Hernád folyóban, de ahogy előrehajolt, a telefonja beleesett a vízbe, majd véletlenül a nyakörvet is beleejtette. Esélye sem volt, hogy utána kapjon, mert a sodrás azonnal elvitte.

„Sem a nyakörv, sem a kutya további sorsáról nincs tudomásom. Ha tudtam volna, hogy egy szigorúan védett farkasról van szó, egy szelfit feltétlenül csináltam volna vele”

- zárta a vallomását a férfi, akinek meséje semmiképpen sem állja meg a helyét, hiszen az buktatta le őt, hogy a jeladó szerint a farkas 100 km/órás sebességgel haladt, ami nyilván lehetetlen.

Minden bizonnyal a vadász autóval vitte el valahová a svájci farkast, miután lelőtte, a jeladót pedig szándékosan a vízbe dobta. Az állat tetemét még mindig keresik, de a jeladót megtalálták a hatóságok a folyóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás