promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan módon lopják meg Budapestet a bliccelő utasok, undorító kihívás terjed a közösségi oldalakon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felháborító trend terjed a közösségi oldalakon és minden közerkölcsöt sárba tipor ez a régi-új szokás.

Magyarországon az egyik leggyakrabban hangoztatott mondat az, hogy "Nem az összeg számít, tudod az elvek...". Rengetegszer hallottuk már különböző kontextusokban, az élet szinte minden területére rá lehet húzni ezt a mondatot. 250 Forint helyett 230 Forint volt kiírva, elmegyek a vevőszolgálatra, tudod, nem a pénz, elvi kérdés. Ez persze jogos, hiszen mindenkinek joga van annyiért megvenni egy terméket, ami ki van írva, azonban a mostanában egyre inkább elharapozó konfliktusban ez a kijelentés sehogyan sem állja meg a helyét.

Egy Facebook csoportban az emberek amolyan versenyt csinálnak abból, hogy ki tudja jobban megszivatni az ellenőröket és őrültebbnél őrültebb módszereket sorolnak fel a munkájukat végző emberek egrecíroztatására.

Bevallom, nekem is volt összetűzésem a BKK jegyrendszerével, de lebukás esetén olyankor mindig alázatosan odaadtam a személyimet és elismertem a hibát, hiszen: ingyen használtam egy szolgáltatást, amiért fizetni kell, kvázi loptam. Persze meg lehet magyarázni miért nem vesz az ember jegyet. Az indokok között igen előkelő helyen szerepel az, hogy bizonyos emberektől nem merik elkérni az ellenőrök az utazásra jogosító szelvényt, akkor én miért fizessek érte? Felengedik a hajléktalanokat, így akkor nekem már nem éri meg. Naponta csak öt megállót utazok, ezért minek költsek rá?

Se szeri se száma a kifogásoknak, amikben tulajdonképpen van némi igazság, de egyik sem állja meg a helyét. Onnantól, hogy fellépsz a buszra, lényegtelen, hogy másnak van-e jegye, vagy ki utazik még rajta és az is, hogy mennyit használod: ára van annak, hogy használod a tömegközlekedési eszközt.

A felsorolt módszerek a nagyon kifinomulttól az egészen kellemetlenig terjednek: van aki jelbeszédet használ, mintha süket-néma lenne ami önmagában nonszensz, hiszen mi másért léphetne oda hozzád egy egyenruhás ember a villamoson ha nem jegyet kérni? Ennek a megértéséhez nem kell sem hallani, sem beszélni. Megint mások külföldinek adják ki magukat és így próbálnak értetlenkedni. Erről személyes történetem is van: egyszer egy csapat fiatal franciául beszélt az ellenőrhöz, ezzel próbálva megúszni a bliccelést, mire az ellenőr szintén franciául válaszolt nekik. Patt helyzet volt és a diákok is annyira megdöbbentek, hogy végül mindenki személyit adott a nyelvzseni ellenőrnek.

Van aki szimplán sokáig farkasszemet néz a jegyet kérő dolgozóval és így próbál ügyeskedni megint mások csak ignorálják a "Jegyeket, bérleteket kérem felmutatni ellenőrzésre" mondatot.

A csoportban egyébként egymást is bátorítják az emberek és minősíthetetlen hangvételben beszélnek az ellenőrökről, akik akármennyire gyűlölt személyek, csak a munkájukat végzik és ha te eleget teszel az utazás feltételeinek, akkor soha az életben semmilyen konfliktusod nem lesz velük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás