promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megállíthatatlanul csökkennek az üzemanyagárak Magyarországon, péntektől még olcsóbb lesz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most közölték a pénteki üzemanyagárakat.

Kellemes meglepetés érte a magyar autótulajdonosokat, ugyanis október 11-én, szerdán jelentősen csökkentek az üzemanyagárak: mind a benzin, mind a gázolaj 20-20 forinttal lett olcsóbb.

A benzinnek már egy ideje folyamatosan csökken a literára, de a gázolaj eddig megtapadt a 680 forint környékén, szóval hosszú idő után ez volt az első alkalom, hogy újra lejjebb tudtak kúszni a számok. Úgy tűnik, ez a tendencia továbbra sem áll meg, a héten ismét pozitív irányban lesz árváltozás a benzinkutakon.

A holtankoljak.hu közölte szerda délelőtt, hogy miként fognak alakulni az árak október 13-ától, péntektől. Ismét nagyot csökkennek az anyagiak, a benzin esetében a nagykerár bruttó 7 forinttal csökken, míg a gázolajért bruttó 10 forinttal kell majd kevesebbet fizetni a kutaknak. Amennyiben ez az árváltozás érvényesítésre kerül a kutak áraiban is, az alábbi átlagárakkal számolhatunk péntektől: 

95-ös benzin: 603 Ft/liter

Gázolaj: 650 Ft/liter.

Ha ez az árcsökkenés a jövő héten is kitart, akkor van rá esély, hogy a benzin ismét beesik 600 forint alá, aminek bizonyára nagyon sokan örülnének. A benzin utoljára július 27-én volt 600 forint alatt, a gázolaj pedig augusztus 1-jén lépte át ezt a határt. Bár utóbbinak még nagyon sokat kellene csökkennie ahhoz, hogy visszakerüljön erre a szintre, de ha ezután is folytatódik a hazai üzemanyagárak mérséklődése, még akár ez is megvalósulhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás