promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó hírek érkeztek a boltokról, ha ez bekövetkezik, abból országos háborgás lesz
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vásárlók tízezrei fognak felháborodni, ha ez tényleg így lesz a boltokban.

Aggasztó, ami a hazai boltokban zajlik. Nem csak az élelmiszerek, de a ruházati cikkek is nagyon megdrágultak. Legutóbb arról számoltunk be, hogy melyik három élelmiszernél milyen mértékben tapasztalhattak drágulást a vásárlók, most pedig kiderült, hogy a kötelező visszaváltás miatt még magasabb lesz a blokk alján a vásárlásunk végösszege, mint eddig.

Mint köztudott, január 1-jétől Magyarországon is elindul a kötelező visszaváltási rendszer, ami azt jelenti, hogy a nem újrahasználható termékek után darabonként 50 forint visszaváltási díjat kell fizetni. Azoknál a termékeknél, amik kötelezően visszaváltási díjasok, újrahasználhatók, a gyártó fogja meghatározni a visszaváltási díjat.

Az 50 forintos visszaváltási díjat nemcsak az egyszer használatos pet palackokra, de a fém dobozokra és üvegekre is rá fogják tenni. Ezt az összeget akkor kaphatják vissza a vásárlók, ha sértetlenül visszaviszik a csomagolást. Igen ám, de ilyen visszaváltó automatát csak az 1000 főnél nagyobb lakosságú településekre kötelező telepíteni, viszont Magyarországon több mint 1800 olyan település van, aminek lakossága nem éri el a 1000 főt.

Pethő Zsolt, a MOL Hulladékkezelő vezérigazgatója azt nyilatkozta ez ügyben az RTL Híradónak, hogy már több kistelepülésről is jelezték, hogy szívesen üzemeltetnének visszaváltási pontot azért, hogy a vásárlók ott is vissza tudják váltani a csomagolásokat. A visszakapott összegről pedig majd eldönthetik az emberek, hogy levásárolják, vagy visszakérik a pénztárnál.

„Lehet egy benzinkúton, töltőállomáson, lehet egy dohányboltban vagy bármelyik kereskedelmi egységnél”

- mondta a vezérigazgató.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás