promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális áremelkedés a boltokban, ennek a magyarok nagyon nem fognak örülni
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csak az élelmiszerek, a ruhák árai is megnőttek. 

Hazánkban már hozzászokhattunk, hogy állandóan változnak az árak. Az mfor.hu szerint 0,4 százalékos volt az áremelkedés szeptemberben, vannak olyan termékek, amelyek jóval komolyabb drágulással zárták a múlt hónapot. A legnagyobb mértékben a vonaljegy ára drágult, majd 20 százalékkal. A toplistában azonban több élelmiszer is szerepel, ilyen az uborka és a narancs is.

Azonban a ruházati üzletekben is megnőttek az árak: a KSH-toplistájában második helyen áll vékony, hosszú újjú női pulóver, ami jelenleg 7790 forintba kerül. Ha női átmeneti kabátot szeretnénk venni, akkor jól zsebbe kell nyúlnunk, ugyanis ezért 24 250 forintot kell fizetnünk a boltokban. 

Az élelmiszerek terén bekövetkezett drágulások a következők: 

  • Uborka: 737 forint (7 százalék)
  • Narancs: 877 forint (5.4 százalék)
  • Paradicsom: 664 (5.4 százalék)

A legnagyobb havi árcsökkenéstekintetében is voltak változások, itt a legnagyobb meglepetés a körte esetében történt. A finom gyümölcs  kilós ára 12 százalékkal 1130 forintra esett, de talán a magyarok nem is szeretik annyira, mint például az almát. A krumpliimádók is örülhetnek, majdnem 8 százalékkal lett olcsóbb, így 410 forintért zsebelhető be. Ha pedig utazni szeretnénk, vagy belföldön megszállni és eg hétvégét eltöolteni, akkor jó hír, hogy a 4 csillagos szálloda kétágyas szobájának átlagára 11 százalékkal 55 190 forintra csökkent. 

Sokan számítottak arra is, hogy folytatódik majd a mostanában tapasztalt ármérséklődés a hazai üzemanyagárakat illetően, de ilyen mértékű változásra senki sem számított. Eddig csak a benzinnél láthattunk visszaesést, a gázolaj 680 forint környékén ragadt meg, de ezen a héten végre megtörik a jég. Október 11-én bruttó 20 forinttal csökken a beszerzési ár mind a benzin, mind a gázolaj esetében, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás