promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így húzza le a Coop a vásárlókat - egy dühös családapa beszámolója
Borítókép:  Agro Napló
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A családapa felháborítónak tartja, hogy a Coop-ban ezt teszik a vásárlókkal.

Bár a legtöbben az Aldiba, a Lidlbe, a Tescoba, az Auchanba, és a Sparba járnak vásárolni, akik a kisebb településeken, falvakban laknak, és nincsen autójuk, kénytelenek a Coop-ban megvenni a legszükségesebb élelmiszereket. Kétségtelen, hogy a magyar boltok közül a Coop az egyik legdrágább üzletlánc, de nagyon sok kisnyugdíjas nem tud máshol bevásárolni, ugyanakkor akiknek autójuk van, és a városba járnak bevásárolni, velük is előfordul, hogy valami lemaradt a bevásárlólistáról, vagy hirtelen elfogy a kenyér és a tej; ilyenkor pedig nem ül kocsiba, hogy 15-20 kilométert autókázzon a nagy boltba, inkább elmegy a faluba, és megveszi a Coop-ban.

Korábban a Promotions több olvasója is küldött különféle beszámolókat, amikben leírták, milyen negatív tapasztalatokat szereztek egyes üzletláncoknál: többen is lehúzással gyanúsították meg a Lidl-t és a Penny-t, de kaptunk felháborodott leveleket a Tescoval és a Pepcoval kapcsolatban is.

Egyik olvasónk most éppen az egyik Balaton melletti kis településen található Coop-ról küldött nekünk dühös beszámolót. Badacsonylábdihegy egy kis üdülőterület a Balaton partján, a Badacsony lábánál - itt is van egy Coop, ahová olvasónk a minap betért, és vásárolt magának egy Hell energiaitalt.

Azonban feltűnt neki, hogy a hűtőben lévő dobozos ital és a polcon lévő termék - amik kiszerelésben és ízben is teljesen megegyeztek - között 120 forint különbség van.

„Felháborító, így húzza le a vevőket a Coop!!! Sehol sem láttam még ilyet! Badacsonylábdihegy Coop bolt! Hell energiaital HŰTÖTT 499 ft, NEM HŰTÖTT 380 ft. 120 forinttal drágább ugyanaz a termék, csak azért, mert be van hűtve??? Ez természetes mostanában? Vagy szabad ilyet egyáltalán??”

Az a levélből nem derült ki, hogy a vásárló családapa reklamált-e a boltban, vagy megkérdezte volna a dolgozóktól, mi áll a kétféle árazás mögött - ugyanakkor mi is megkerestük ezzel kapcsolatban a Coop Ügyfélszolgálatát, akik cikkünk megjelenéséig nem adtak nekünk választ -, viszont azt megtaláltuk, hogy a Fogyasztóvédelem miként magyarázza az ilyen eseteket:

„Ha az adott vállalkozás által alkalmazott hűtési díj feltüntetése megfelel az árfeltüntetésre vonatkozó általános előírásoknak, akkor az nem tekinthető jogsértőnek. Természetesen ha a fogyasztó nem kívána hűtött italért felárat fizetni, akkor olyan helyen is vásárolhat, ahol ilyen díjat nem számítanak fel”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás